У "Нафтогазі" звинуватили Коболєва у присвоєнні премії всієї команди за перемогу у Стокгольмі

Екс-глава "Нафтогазу" Андрій Коболєв отримав премію за перемогу над російським "Газпромом" у Стокгольмському арбітражі" у розмірі 599,6 млн грн
 

Журналіст відділу новин
У "Нафтогазі" звинуватили Коболєва у при…
Фото: Facebook Андрія Коболєва

Більшість премії, визначеної владою, призначалася для всієї команди "Нафтогазу", а не лише для Андрія Коболєва.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу "Нафтогазу".

Зазначається, що першу частину премії (261 млн грн) Коболєв отримав ще в 2018 році. Другу частину автоматично, тобто без участі нового керівництва, отримав у 2021-му після дострокового припинення повноважень як голови правління.

"Коболєв отримав більшу частину премії, яка призначалася для всієї команди, що працювала над Стокгольмським арбітражем, незважаючи на те, що він навіть не керував цим напрямком. При цьому Коболєв гарантував тільки собі виплату другої частини премії через механізм безвідкличної банківської гарантії в той час, коли він, через очевидне прагнення зберегти свою посаду, не виплачував премію іншим співробітникам компанії, які безпосередньо займалися Стокгольмським арбітражем і забезпечили отримання компанією $5 млрд від "Газпрому" за рішенням арбітражу", – йдеться у повідомленні компанії.

У "Нафтогазі" справедливість нарахування премії колишньому голові правління назвали "сумнівною", як і механізм її виплати. У держкомпанії зазначили, що твердження Андрія Коболєва, які той озвучив у інтерв'ю для Forbes Україна, що йому не повністю виплатили бонуси, вважають "завідомо неправдивими, непорядними та такими, що шкодять репутації компанії та підривають довіру до неї".

"Нафтогаз" переміг "Газпром" на зовнішній арені, але став жертвою "совка" на рівні керівництва в особі Коболєва. НАК "Нафтогаз України" вважає твердження Коболєва свідомо хибними, непорядними та шкідливими репутації компанії та такими, що підривають довіру до неї. Компанія очікує на публічне спростування Коболєвим своєї заяви", – зазначили у держкомпанії.

Нагадаємо, 28 квітня 2021 року Кабінет міністрів призупинив повноваження членів наглядової ради НАК "Нафтогаз України", а також голови правління Андрія Коболєва і призначив замість нього Юрія Вітренка. Рішення було ухвалене на основі звіту про діяльність компанії за минулий рік.

1 лютого 2022 року Державне бюро розслідувань прийшло з обшуками до Коболєва та в офіс акціонерного товариства "Укртрансгаз". Обшуки проводилися у справі про незаконне відчуження у 2020 році 305 мільйонів куб. м природного газу. Сума збитків склала 2,2 мільярда гривень. Крім того, слідство встановило, що Коболєв підписав рішення щодо мирових угод без погодження Наглядової ради "Нафтогазу".

Згодом новопризначений глава правління НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко розповів, чому Кабмін був змушений звільнити його попередника Андрія Коболєва. За його словами, у "Нафтогазі" було багато проблем.

Ідеальна мішень: Чому справа Коболєва закінчиться черговим великим нічим

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme