У нас усіх одна мета – зберегти мир у Європі: Лідери "Веймарського трикутника" виступили з заявою

Лідери Німеччини, Польща та Франції – Веймарського трикутника – провели переговори щодо ситуації навколо України 8 лютого у Берліні

Редактор стрічки новин
У нас усіх одна мета – зберегти мир у Єв…
Фото: Twitter Емманюеля Макрона

За підсумками переговорів президент Франції Емманюель Макрон, канцлер Німеччини Олаф Шольц та президент Польщі Анджей Дуда виступили зі спільною заявою, в якій закликали Росію знизити напруженість біля українських кордонів та розпочати змістовний діалог із безпеки в Європі.

Троє лідерів наголосили, що "будь-яка нова військова агресія Росії проти України спричинить тяжкі наслідки і матиме високу ціну", передає Depo.ua з посиланням на "Радіо Свобода".

Зокрема, президент Франції закликав використати всі засоби для підтримання діалогу з Росією "в різних форматах". Макрон назвав такий діалог "єдиним шляхом для досягнення миру в Україні".

Олаф Шольц зазначив, що Берлін, Париж і Варшава разом хочуть досягти "деескалації надзвичайно напруженої ситуації".

"Нас усіх об'єднує одна мета – зберегти мир у Європі за допомогою дипломатії, ясних сигналів та готовності діяти спільно", – сказав канцлер Німеччини.

Також лідери трьох держав заявили, що будуть і надалі тісно консультуватися з партнерами ЄС та союзниками НАТО, щоб гарантувати мир і безпеку в євроатлантичному просторі. При цьому вони висловили думку, що НАТО має постійно переглядати стратегію оборони та стримування та, якщо необхідно, коригувати її.

За словами Макрона, переговори, які він мав за останню добу, допомогли досягти прогресу у спробах стабілізувати ситуацію

Нагадаємо, президент Франції Емманюель Макрон у понеділок, 7 лютого, здійснив візит до Москви, де зустрівся з президентом Росії Володимиром Путіним. 8 лютого Макрон відвідав Україну та зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським. 

За інформацією The Financial Times, президенти Франції й Росії Емманюель Макрон і Володимир Путін домовилися про зниження напруги навколо ситуації в Україні. Вони домовились, що Росія "не здійснюватиме нових військових ініціатив", а також виведе російських військових з Білорусі, залучених до навчань "Союзна рішучість-2022".

Читайте також: "Я привіз вам мир": Що Макрон запропонував Зеленському

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme