У НАТО не вірять у відведення російських військ від кордонів України

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що не бачить ознак деескалації з боку Росії на тлі заяв про відведення частини російських військ від кордонів України

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У НАТО не вірять у відведення російських…
Фото: Facebook Єнса Столтенберга

За його словами, Москві потрібно припинити підготовку до війни та відвести всі війська від кордонів України.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Reuters.

"Поки що ми не бачили жодних свідчень деескалації. Є сигнали з боку Москви про те, що дипломатичні зусилля мають продовжуватися. Це дає підстави для обережного оптимізму", – наголосив Столтенберг.

Генсек Альянсу зазначив, що зараз Європа стикається з найсерйознішою кризою у безпеці за останні десятиліття.

"Росія накопичила безпрецедентну з часів "холодної війни" військову силу в Україні та навколо неї. Тепер усе готове до нового нападу. Але Росія ще має час відступити від прірви, перестати готуватися до війни і почати працювати над мирним рішенням", – додав він.

Нагадаємо, раніше німецьке видання Spiegel повідомило, що США попередили європейських союзників по НАТО про дату імовірного початку вторгнення Росії в Україну. Це 16 лютого. 

Водночас сьогодні на Росії заявили про відведення військ від кордону України. Представник Міноборони РФ Ігор Конашенков наголосив, що підрозділи Південного та Західного військових округів, які виконали завдання, вже розпочали навантаження на залізничний та автомобільний транспорт і сьогодні почнуть рух у свої військові гарнізони. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme