У Німеччині визначились, чи скорочуватимуть персонал в українському посольстві

Німеччина вирішила не скорочувати персонал свого посольства в Україні

Журналіст відділу новин
У Німеччині визначились, чи скорочуватим…
Фото: Рixabay

Таке рішення влада країни схвалила на тлі російської агресії на знак підтримки України.

Про це повідомила очільниця МЗС Німеччини Анналена Бербок під час свого виступу в Бундестазі, передає Depo.ua із посиланням на "Укрінформ".

"Ми вирішили не скорочувати персонал нашого посольства. Натомість – підтримати Україну також і тим, що залишаємося присутніми, що інвестуємо", – зазначила вона.

Бербок додала, що дипломатія є абсолютним пріоритетом Німеччини. Влада країни, за її словами, виступає як за безпеку України, так і всієї Європи.

Очільниця МЗС Німеччини наголосила, що в нинішній складний момент "особливо важливо фінансово та економічно підтримати Україну".

Крім того, вона нагадала, що Німеччина "вже багато років є одним із найбільших донорів України через МВФ, ЄС та двосторонню співпрацю".

Бербок розповіла, що федеральний уряд працює нині над якомога швидшим виділенням Україні кредиту в розмірі 150 млн євро.

"Також ми працюємо у сфері закупівлі вакцин, енергозабезпечення та процесу реформ в країні разом із нашими партнерами", – підсумувала вона.

Нагадаємо, дещо раніше Міністерство закордонних справ (МЗС) України звернулось до іноземних партнерів на тлі повідомлень про евакуацію дипломатів з посольств. У відомстві попросили не нагнітати паніку на тлі російської агресії та привітали рішення абсолютної більшості іноземних партнерів не змінювати режим роботи дипломатичних представництв в Україні.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme