У ПАРЄ проведуть дебати щодо міграційної кризи, влаштованої режимом Лукашенка

У Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) ухвалили рішення провести дебати щодо міграційної кризи у Литві, Латвії та Польщі

Журналіст відділу новин
У ПАРЄ проведуть дебати щодо міграційної…
Фото: Telegram Олексія Гончаренка

Ця міграційна криза була спричинена політикою де-факто президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Про це повідомив народний депутат від "Європейської Солідарності" та український представник у ПАРЄ Олексій Гончаренко у своєму Telegram, передає Depo.ua.

"ПАРЄ щойно проголосувала за проведення дебатів щодо ситуації з міграційним кризою, яку Лукашенко влаштував на кордоні Білорусі з Литвою, Латвією та Польщею", – йдеться у дописі.

За інформацією нардепа, дебати відбудуться у четвер, 30 вересня.

"До речі, російська делегація активно виступала проти проведення цих дебатів. Тому довелося брати слово і просити колег підтримати. Що вони і зробили. Спасибі!" – підсумував Гончаренко.

У ПАРЄ проведуть дебати щодо міграційної кризи, влаштованої режимом Лукашенка

Нагадаємо, дещо раніше у Польщі заявили, що вже готуються з Литвою до суперечки з Білоруссю через кордони. Країни очікують від Білорусі подальших спроб дестабілізації.

Довідка: Конфлікт між Литвою та Білоруссю спалахнув навесні 2021 року. 

Цьому передували скандальні заяви де-факто президента Білорусі Олександра Лукашенка, які він зробив наприкінці травня. Лукашенко повідомив, зокрема, що перестане стримувати рух мігрантів через свою країну до Литви через санкції, які проти нього запровадив Європейський Союз. 

Згодом стало відомо, що Литва через мігрантів хоче відгородитися від Білорусі стіною за 40 мільйонів євро. Гроші підуть на будівництво прикордонних укріплень та вдосконалення системи спостереження.

9 липня Литва натягнула на кордоні з Білоруссю колючий дріт. Крім того, естонська поліція прибула в Литву для захисту кордону від мігрантів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme