У Польщі заявили, що чекають на мільйон біженців з України у випадку вторгнення Росії

Заступники міністра внутрішніх справ і адміністрації Польщі Мацей Вонсік заявив, що країна очікує до мільйона українських біженців у випадку повномасштабного вторгнення Росії

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У Польщі заявили, що чекають на мільйон…
Фото: Рixabay

За його словами, Польща очікує на своєму кордоні до мільйона біженців з України після нападу Росії, тому країна готує переходи, медичне обслуговування, умов проживання та харчування.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на "Польське радіо".

"Якщо в Україні дійде до війни, ми повинні враховувати наплив справжніх біженців, які рятуються від смерті", – наголосив він.

Вонсік зазначив, що у Польщі зараз розглядають декілька сценаріїв розвитку подій. Втім, всім варто бути готовими до найгіршого варіанту.

"Ми повинні бути готові до чорного сценарію, і вже деякий час МВС вживає заходів, щоб ми були готові до приходу цієї хвилі навіть мільйона людей, які при цьому найрадикальнішому елементі можуть з'явитися на нашому східному кордоні", – додав заступник міністра.

Нагадаємо, 27 січня у Міноборони Польщі заявили, що обіцяють підтримати Україну "у всьому, що потрібно".

Довідка: В ніч на 22 січня в аеропорт "Бориспіль" прибула перша партія оборонної допомоги зі США. Вона містила, зокрема, 90 тонн летальної зброї, в тому числі боєприпаси для захисників України. 23 січня в Києві приземлився літак з військовою допомогою США. За словами міністра оборони України Олексія Резнікова, США передали Збройним силам України понад 80 тонн озброєння. 25 січня до України прибула третя партія летального озброєння від США. Водночас тимчасово повірена у справах США в Україні Христина Квін заявила про готовність Вашингтона надати Києву ще більше озброєння у разі вторгнення Росії. Очікується відправлення ще одного борту з допомогою від США. 

Також Британія надала Україні легкі протитанкові оборонні системи озброєнь. Естонія, Латвія та Литва також забезпечать Україну зброєю (Естонія відправить Javelin, а Литва та Латвія – Stinger). Про готовність надати Україні зброю повідомили і Нідерланди. Водночас Міністерство оборони Чехії зазначило, що планує надати Україні артилерійські снаряди. 

Уряд Чехії ухвалив передачу Україні понад 4 тисяч артилерійських боєприпасів калібру 152 мм на тлі загрози вторгнення Росії. 

Читайте також:  Які країни постачають зброю Україні (ІНФОГРАФІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme