У Путіна не виключають нової телефонної розмови з Байденом

У Кремлі не виключають нової телефонної розмови між президентом РФ Володимиром Путіним та американським лідером Джо Байденом

Журналіст стрічки новин
У Путіна не виключають нової телефонної…
Фото: росЗМІ

Така розмова може відбутися після отримання "письмової відповіді" Вашингтона на пропозиції Москви щодо так званих "гарантій безпеки" для Росії. У Кремлі вважають, що такі переговори можуть бути корисними для обох держав.

Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає Depo.ua з посиланням на росЗМІ.

"Ми не відкидаємо чергового спілкування двох президентів. Ми вважаємо, що у будь-якому разі таке спілкування можна лише вітати, воно корисне для обох держав", – сказав Пєсков.

Речник Путіна зазначив, що ймовірність таких переговорів жодним чином не пов'язана з поточними зустрічами дипломатів двох країн.

"Президенти самі приймають рішення про свої контакти. І після того, як ситуацію з відповіддю американської сторони буде прояснено, вже тоді буде розуміння, на якій стадії президенти вирішать приєднатися до продовження діалогу", – зазначив Пєсков.

Нагадаємо, дещо раніше голова дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель заявив, що США та Європейський Союз не будуть вестися на політичні ігри Росії.  За його словами, Кремль намагається розділити США та ЄС своїми політичними іграми та агресивною поведінкою.

Довідка: 9 січня у Женеві (Швейцарія) відбувся перший раунд переговорів США і Росії щодо "гарантій безпеки". 10 січня сторони мали двосторонній діалог щодо стратегічної стабільності. Перемовини проходили за зачиненими дверима й тривали майже вісім годин

За результатами зустрічей і переговорів з Росією, які вже відбулись, державний секретар США Ентоні Блінкен виключив можливість поступок у питанні територіальної цілісності України. Він наголосив, що переговори ведуться не для того, аби піти на поступки перед загрозою вторгнення РФ в Україну через вісім років після того, як вона окупувала Крим.

Водночас голова російської делегації – заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков – заявив, що Росія фактично поставила перед Заходом ультиматум – НАТО має відмовитись від "матеріального освоєння" (озброєння) цілої низки країн. Йдеться про держави, які увійшли до складу Альянсу після 1997 року (за останні 25 років) – фактично, про всі постсоціалістичні країни. Втім, сам Рябков, коментуючи шанси втілення таких вимог РФ у реальність, зазначив, що це – малоймовірно.

Читайте також: Відповідь НАТО: Чому тепер Росії доведеться діяти, і чим це загрожує Україні

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme