У Раді пропонують збільшити видатки бюджету на 38 млрд грн: На що підуть ці кошти

Народні депутати пропонують внести зміни до Бюджету-2021

Редактор стрічки новин
У Раді пропонують збільшити видатки бюдж…
Фото: Рixabay

У Верховній Раді зареєстрували  законопроект № 6052 "Про внесення змін до закону "Про Державний бюджет України на 2021 рік", яким пропонується збільшити витрати з бюджету на понад 38 млрд грн.

Про це повідомив один із авторів законопроекту, голова бюджетного комітету Ради та нардеп зі "Слуги народу", Юрій Арістов на своїй сторінці у Faacebook, передає Depo.ua.

"З врахуванням позитивних тенденцій виконання дохідної частини, пропонуємо збільшити загальний фонд державного бюджету на 38,75 млрд грн", – зазначив нардеп.

Як зазначається у пояснювальній записці до законопроекту, за інформацією Мінфіну, за підсумками 2021 року очікується перевиконання затверджених показників дохідної частини загального фонду державного бюджету в обсязі близько 40 млрд гривень.

На які потреби підуть додаткові кошти

Законопроект передбачає виділення додаткових коштів для вирішення низки соціальних питань та реалізації інфраструктурних проектів. Найбільше коштів планують виділити за такими напрямками:

  • 12 млрд грн  – субсидії на оплату за послуги житлово- комунального господарства;

  • 282 млн грн – на виплату компенсацій за житло внутрішньо переміщеним особам, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України;

  • 3,8 млрд грн – покриття дефіциту в коштах на зарплати військовослужбовцям;

  • 2 млрд грн – НЗСУ на оплату пакету послуг стаціонарної допомоги пацієнтам з  COVID-19;

  • 1 млрд грн – на виплати працівникам державним вугледобувних підприємств;

  • 4 млн грн – на завершення виплат грошової компенсації за житло приміщення учасникам Революції Гідності;

  • 15 млрд грн – на реалізацію основних напрямків програми президента України в частині розбудови транспортної інфраструктури (Велике будівництво).

Арістов про законопроект про зміни до бюджету 2021 - допис у ФБ

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що станом на сьогодні виконання бюджету становить 104%. Тобто це додатково понад 28 млрд грн до загального фонду. З цих коштів уряд запропонував виділити 12 млрд грн на субсидії

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme