У Раді розповіли, скільки народних депутатів вакцинувалися від коронавірусу

Після запровадження COVID-контролю на вході до Верховної Ради невакциновані народні депутати уже встигли поскандалити з представниками державної охорони

Редактор стрічки новин
У Раді розповіли, скільки народних депут…
Скріншот

Станом на сьогодні вакцинованими проти коронавірусу є 83% народних депутатів.

Про це повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук під час брифінгу, передає Depo.ua.

"Інформація ще збирається, але станом на зараз вакциновані 93% працівників апарату і 83% народних депутатів. Інформація ще уточнюється і безпосередньо нові правила почнуть діяти з завтрашнього дня", – сказав спікер.

Як відомо, станом на сьогодні у Верховній Раді є 420 народних депутатів. Отже, відповідно до інформації від Стефанчука, невакцинованими залишаються приблизно 70 народних депутатів. 

Спікер також поінформував, що станом на ранок була інформація про 6 народних депутатів і понад 20 працівників апарату ВР, які зараз хворіють на коронавірус.

Стефанчук також роз'яснив щодо спеціальних перепусток, які уже тримали деякі народні депутати.  За його словами, ця перепустка не є якимось окремим документом, вона зроблена для того, щоб прискорити проходження до парламенту народних депутатів, чиї сертифікати уже перевірили в апараті Верховної Ради.

Через нові правила пропуску до парламенту сьогодні уже були і конфліктні ситуації народних депутатів з охороною.

"Є певні неузгодженості з проходженням цього контролю. Я уже повідомив про це керівництво окремих фракцій. Наскільки я знаю, робота з цими депутатами має бути проведена. Сподіваюся, ми всі нарешті зрозуміємо – закон, яким приймаємо ми, в першу чергу ми і повинні виконувати", – сказав Стефанчук, додавши, що наполягатиме, аби всі народні депутати дотримувалися розпорядження про нові правила пропуску до будівель парламенту.

Зазначимо, що перший заступник голови ВР Олександр Корнієнко сьогодні, 15 листопада, під час засідання погоджувальної ради закликав керівників фракцій провести роз'яснювальну роботу зі своїми депутатами щодо поведінки під час проходження перевірки на вході до будівель ВР.

"Не буду зараз називати ні фракції, ні прізвища, але коли народні депутати поводять себе ..схоже що негідно і щодо дотримання карантинних вимог, і щодо ставлення до працівників державної охорони. Але менш за все в цій ситуації мають страждати працівники держохорони, які просто стоять на посту, а депутати поводять себе з ними якось недоречно", – наголосив перший віце-спікер.

Нагадаємо, відсьогодні до Верховної Ради можна потрапити тільки за сертифікатом про COVID-вакцинацію, з довідкою про одужання від коронавірусної хвороби або негативним тестом на COVID-19. Ці правила діють для народних депутатів, працівників апарату парламенту, журналістів та інших відвідувачів Ради.  

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук підписав відповідне розпорядження щодо заборони на перебування невакцинованих проти коронавірусу народних депутатів у приміщеннях парламенту 12 листопада. 

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme