У Разумкова заявили, що лист щодо відставки спікера отримали від фракції "Слуга народу" 

Прес-секретар Дмитра Разумкова Ольга Туній повідомила, що лист щодо відкликання голови Верховної Ради було направлено від фракції "Слуга народу", а не від імені конкретного народного депутата

Журналіст відділу новин
У Разумкова заявили, що лист щодо відста…
Фото: Скріншот

Така заява була зроблена на тлі повідомлення про звільнення спікера, яке раніше оприлюднила речниця політичної партії Юлія Палійчук.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Telegram-канал PavlovskyNews.

"Шановні колеги! У зв'язку із заявою речниці фракції "Слуга народу" повідомляю, що лист про відкликання голови парламенту був направлений головою депутатської фракції "Слуга народу" (Давидом Арахамією, – ред.) саме від депутатської фракції, а не від імені народного депутата", – наголосила Туній.

У Разумкова заявили, що лист щодо відставки спікера отримали від фракції "Слуга народу" 

Нагадаємо, 18 вересня "слуги" у прямому ефірі накинулися на спікера ВРУ Дмитра Разумкова й натякнули, що у них є голоси для його заміни.

Водночас спікер Ради заявив, що відкликати його з посади може лише парламент, оскільки для цього є спеціальна процедура. Разумков повідомив, що станом на тепер така процедура запущена не була, і ніхто з народних депутатів не звертався до нього з такою пропозицією.

Після цього ЗМІ повідомили, що питання відставки Разумкова буде розглядатися на нараді у Трускавці (1-3 жовтня), і голоси за це нібито дійсно є. Самого ж Разумкова на нараду у Трускавці не запросили. 

Сьогодні, 30 вересня, стало відомо, що у Раді розпочали процедуру звільнення спікера Дмитра Разумкова.

Разумков підтвердив, що колеги прийшли до нього за підписними листами про відкликання з посади голови Верховної Ради. Він уточнив, що відповідну пропозицію подав голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

Водночас у "слуг" заявили, що відставку Разумкова не обговорювали, а Арахамія має право на власну ініціативу.

Довідка: Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков, згідно з даними експертів, може мати президентські амбіції. Чинний глава держави Володимир Зеленський навіть може вбачати в ньому політичного конкурента, хоча рейтинги, здебільшого, і не вказують на високі шанси Разумкова на крісло президента.

Крім того, вже продовж кількох місяців у ЗМІ час від часу з'являється інформація із посиланням на неназвані джерела, буцімто в Офісі президента відбувається підготовка до відставки Разумкова, який є спікером парламенту з 2019 року. Акцентується увага, зокрема, на тому, що Разумков іде наперекір проханням Зеленського й висловлює власну думку.

Водночас в ОП наголошували, що між Разумковим та Зеленським немає конфлікту, і президент не вважає спікера Ради своїм конкурентом. 

Читайте також: Відставка Разумкова: чому це ніяк не вплине на політичні розклади

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme