У регіонах погіршилася COVID-ситуація: "Жовтих" зон стало менше

В Україні поменшало областей, епідемічна ситуація у яких відповідає "жовтій" зоні карантину

Журналіст стрічки новин
У регіонах погіршилася COVID-ситуація: "…
Фото: Depo.ua

Станом на 23 лютого на цьому епідемічному рівні перебувають всього три регіони. Тоді як у "червоній" зоні карантину, як і раніше – п'ять.

Про це пише Depo.ua із посиланням на дані Міністерства охорони здоров'я.

Згідно з оновленим карантинним розподілом, у "жовтій" зоні перебувають Чернівецька, Львівська, Харківська області. У цих регіонах ситуація з поширенням COVID-19 залишається повністю контрольованою.

Відсьогодні "помаранчевою" стала Полтавська область. Всього в цій зоні карантину перебувають 17 регіонів, у тому числі й Київ, який теж нещодавно був "жовтим".

А ось у "червоній" зоні карантину вже кілька тижні поспіль перебувають п'ять областей – Закарпатська, Івано-Франківська, Луганська, Рівненська та Хмельницька. У цих регіонах спостерігаються проблеми з коефіцієнтом зараження COVID-19 і рівнем госпіталізацій.

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив, що в Україні стали більш явними ознаки стабілізації ситуації із захворюваністю на коронавірус. Ляшко наголосив, що кількість виявлених нових випадків коронавірусу зменшилася на 19%, або на 43 тисяч 616 випадків і становить 191 тисячу 640 випадків.

Також вже другий тиждень поспіль суттєво зменшується кількість госпіталізацій. За минулий тиждень до лікарень було госпіталізовано 20 тисяч 402 пацієнти, що на чотири тисячі менше, ніж попереднього тижня.

Читайте також: Україна на карантині до 31 березня: Що відбувається (ХРОНІКА)  

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme