Менше хворих та госпіталізацій: Ляшко заявив про покращення COVID-ситуації в Україні

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив, що в Україні стали більш явними ознаки стабілізації ситуації із захворюваністю на коронавірус

Журналіст стрічки новин
Менше хворих та госпіталізацій: Ляшко за…
Фото: Facebook Віктора Ляшка

На сьогодні наша держава перебуває на 41 місці серед 54 територій Європейського регіону ВООЗ за кількістю нових зареєстрованих випадків COVID-19 на 100 тисяч людей.

Про це він заявив на брифінгу 21 лютого, інформує Depo.ua.

Ляшко наголосив, що кількість виявлених нових випадків коронавірусу зменшилася на 19%, або на 43 тисяч 616 випадків і становить 191 тисячу 640 випадків. Також вже другий тиждень поспіль суттєво зменшується кількість госпіталізацій. За минулий тиждень до лікарень було госпіталізовано 20 тисяч 402 пацієнти, що на чотири тисячі менше, ніж попереднього тижня.

Він також додав, що минулий тиждень був першим з останніх шести, коли кількість виписаних з лікарень пацієнтів була більшою, ніж кількість госпіталізованих. Зокрема, минулого тижня з лікарень виписано на 4 тисячі осіб більше, ніж госпіталізовано.

"Тижнева кількість "ковідних" госпіталізацій спадає у 21 з 25 регіонів України. У решті чотирьох регіонах (Дніпропетровській, Запорізькій, Кіровоградській та Черкаській областях) ситуація залишається контрольованою", – зауважив міністр.

Ляшко повідомив, що наразі в закладах охорони здоров’я перебуває 24 тисячі 716 хворих на COVID-19, а завантаженість ліжок із киснем за тиждень також знизилася на 5,5% та становить 35%.

"Завантаженість дитячих ліжок також залишається контрольованою та зберігається на рівні 31%, що на 9% менше, ніж минулого тижня", – повідомив голова МОЗ.

Нагадаємо, раніше у МОЗ заявили, що три області скоро можуть покинути "червону" зону карантину. Зокрема, йдеться про Закарпатську, Івано-Франківську та Рівненську. 

Читайте також: Україна на карантині до 31 березня: Що відбувається (ХРОНІКА) 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme