У "Слузі народу" пропонують ввести кримінальну відповідальність за брехню щодо громадянства

Керівник фракції "Слуга народу" у Верховній Раді України Давид Арахамія пропонує ввести кримінальну відповідальність для держпосадовців за надання неправдивої інформації  стосовно громадянства чи подвійного громадянства

Редактор стрічки новин
У "Слузі народу" пропонують ввести кримі…
Фото: Facebook Давида Арахамії

Арахамія, коментуючи скандал з російським паспортом звільненого заступника глави МВС Олександра Гогілашвілі, розповів, чи перевіряють громадянство українських політиків та чиновників.

Про це Арахамія сказав під час брифінгу після засідання фракції партії, передає Depo.ua.

"Яким чином служби безпеки можуть перевірити громадянство? Ви можете спитати людину, вона каже – є чи немає. Вона може засвітитись в перетині кордону, в документах, і тоді це стане відомо. Якщо людина має і ніде не використовувала в межах України і відповіла ні, то фактично у спецслужб немає можливості перевірити", – пояснив голова фракції.

Він запропонував ввести кримінальну відповідальність за брехню стосовно громадянства чи подвійного громадянства.

"Пропоную зробити кримінальну відповідальність за брехню стосовно громадянства чи подвійного громадянства. Якщо хтось буде знати, що він збрехав, а потім це виявиться, і це кримінальний злочин, тоді більшість людей будуть вказувати цю інформацію", – зазначив Арахамія.

Нардеп також заявив, що кожен чиновник проходить спецперевірку. Зокрема перевірка заступника міністра МВС нічим не відрізняється від перевірки заступника міністра іншого міністерства.

"У будь-яких чиновників категорії А є спецперевірка – податкова, СБУ, МВС, Мінюст. Перевірка заступника міністра МВС нічим не відрізняється від перевірки заступника міністра іншого міністерства. Чи треба вдосконалювати цю процедуру? Треба зробити кримінальну відповідальність, і ситуація владнається", – підсумував нардеп.

Нагадаємо, 11 грудня заступник міністра внутрішніх справ Олександр Гогілашвілі влаштував скандал на одному з блокпостів у Донецькій області. Гогілашвілі накинувся з обвинуваченнями на правоохоронців, які зупинили автівку посадовця, щоб перевірити документи. 

13 грудня Кабмін звільнив заступника голови МВС України Олександра Гогілашвілі

У ЗМІ також з'явилася інформація, що Гогілашвілі має російське громадянство, а також судимість – у 90-х роках на Росії його визнали винним у підробці документів. 

Читайте також: Кого покарають за скандал на блокпості: Гогілашвілі, чи тих, хто його зупинив

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme