У справі "вагнерівців" чиниться тиск на свідків, – нардеп

Народний депутат від "Голосу" й секретар комітету ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко повідомив, що нині на свідків так званої справи "вагнерівців" чиниться тиск

Журналіст відділу новин
У справі "вагнерівців" чиниться тиск на…
Фото: Facebook Романа Костенка

Костенко уточнив, що під тиском на свідків у справі "вагнерівців" йдеться "не про погрози звільнення, а про щось більше". Тому, на його думку, у Раді необхідно створити об'єктивну та ефективну Тимчасову слідчу комісію.

Про це він розповів в ефірі "Україна 24", передає Depo.ua.

"Ця справа зараз набирає нових обертів. До мене звертаються й інші учасники цієї спецоперації. І вже починають заявляти про те, що на них здійснюється тиск. Не ті, що приходили, а вже з'являються інші дійові особи", – наголосив нардеп.

За його словами, йдеться, зокрема, про фальсифікацію оперативної справи та інші питання, які потрібно розслідувати.

"Я не вірю, що це може зробити діюча Тимчасова слідча комісія… Вони до мене звертаються, як до секретаря профільного комітету (Верховної Ради", – ред.), як до полковника Служби безпеки України і як до людини, яка займається цією справою. Яка не хоче допустити просто дискредитації тих розвідників, людей, з якими разом служив і працював", – додав Костенко.

Він зазначив, що цих свідків необхідно нині захистити.

"Вони говорять про погрози з боку влади, якщо вони будуть надавати будь-яку інформацію ДБР або ТСК... Ситуацію цю ми будемо розглядати, будемо з ними спілкуватися. Вони говорять не про погрози звільнення, а про щось більше. Але я не хочу зараз робити цих заяв. Ми повинні захистити їх у першу чергу", – підсумував нардеп.

Нагадаємо, дещо раніше у Bellingcat заявили, що після прес-марафону мають до Зеленського нові запитання щодо "Вагнергейту". Крім того, глава відділу розслідувань Bellingcat Христо Грозєв висловив сподівання, що фільм про "Вагнергейт" вийде через шість місяців.

Повідомлялося також, що "Слуги" відмовляються розглянути в Раді звіт ТСК щодо "вагнерівців".

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme