У США руйнівний торнадо позбавив життя понад 50 людей (ФОТО, ВІДЕО)

У США потужні торнадо пройшлися декількома штатами та забрали життя щонайменше 54 людей

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У США руйнівний торнадо позбавив життя п…
Фото: Pixabay

Зокрема, щонайменше 24 торнадо вирували у штатах Кентуккі, Арканзас, Іллінойс, Міссурі та Теннессі. Тільки у Кентуккі кількість загиблих від негоди перевищила 50 людей.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на CNN.

За словами губернатора штату Енді Бешира, кількість загиблих від торнадо може зрости до 100 осіб. Він також назвав торнадо, який приніс потужні руйнування "найсерйознішим в історії Кентуккі".

Своєю чергою в штаті Іллінойс негода позбавила життя щонайменше двох людей, а ще десятки залишилися під завалами зруйнованих будівель.

В Арканзасі від торнадо загинули дві людини в будинку для осіб похилого віку. Ще близько 20 осіб перебувають під уламками.

Зауважимо, 30 липня у американському штаті Пенсильванія два потужних торнадо понівечили будівлі та забрали життя щонайменше п'ятьох людей.

Нагадаємо, 3 вересня стало відомо, що кількість жертв урагану "Іда", який лютував у США, збільшилася до щонайменше 46.

ДовідкаУраган "Іда" накрив США 30 серпня – у 16-ті роковини урагану "Катріна", який спустошив Луїзіану та Міссісіпі.

Схожість зі штормом "Катріна" полягає ще й в тому, що місце сходження шторму "Іда" на сушу розташоване лише за 72 кілометри на захід від місця сходження своєї "попередниці".

Відомо, що ураган "Катріна" – найбільш руйнівний ураган в історії США.

Це був ураган 5 категорії за шкалою ураганів Саффіра-Сімпсона, шостий за силою ураган Атлантичного басейну за всю історію спостережень.

Він сформувався 23 серпня 2005 року в районі Багамських островів, досяг свого піку 28 серпня і розсіявся 31 серпня 2005 року.

Швидкість вітру (постійна за 1 хвилину) досягала 77 м/с. Найнижчий атмосферний тиск – 902 мбар (677 мм рт. ст.). Загальні збитки – $81,2 млрд (на 2005 рік), що робить його найдорожчим атлантичним ураганом в історії.

Крім того, він забрав життя 1 836 людей.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme