У США заявили, що члени Конгресу хочуть зустрітися із Зеленським: Подробиці

Американські конгресмени очікують на візит президента України Володимира Зеленського у Вашингтон, щоб висловити підтримку та вплинути на хід його переговорів із президентом США Джо Байденом

Журналіст відділу новин
У США заявили, що члени Конгресу хочуть…
Фото: Прес-служба президента

Підтримка конгресменів може позначитися на переговорах Зеленського з Байденом.

Про це повідомив керівник окружного відділення Республіканської партії по 45 округу Асамблеї штату Нью-Йорк (США) Борис Пінкус в ефірі програми "Сьогодні Ввечері" на телеканалі "Україна 24", передає Depo.ua.

За його словами, відтоді, як Байден домовився із канцлером Німеччини Ангелою Меркель, що він знімає санкції з тих корпорацій, які підтримують "Північний потік-2", він опинився під колосальним тиском політичної еліти США.

"Причому як демократів, так і республіканців. І чим ближче візит Зеленського до Вашингтона, тим більший тиск на нього чиниться", – додав Пінкус.

Політик запевнив, що "американська громадськість настільки активна в підтримці України, що ви собі не уявляєте".

"Тому, незважаючи на те, що більшість конгресменів сьогодні у відпустках, багато хто з них готові зустрітися із Зеленським, де б це не було, і висловити підтримку", – наголосив Пінкус.

Він уточнив, що це неодмінно позначиться на переговорах Зеленського з Байденом – особливо буде робитися акцент на економічній та військовій допомозі.

"Це питання про непорушність кордонів України з поверненням Криму і відновленням Донбасу не підлягає обговоренню. Це звучить скрізь. Знизу доверху, Америка буде дотримуватися цього. Особливо приємно, що хайтек-компанії, Силіконова долина, готові вкласти максимально, щоб зрушити Україну з мертвої точки", – розповів Пінкус.

Нагадаємо, дещо раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та керівник Офісу президента Андрій Єрмак у Вашингтоні провели низку зустрічей з американськими високопосадовцями, де узгодили деталі візиту Володимира Зеленського до США.

Відомо, що Зеленський повинен зустрітися з Байденом у Вашингтоні 30 серпня.

Читайте також: Зустріч з Ілоном Маском і Тімом Куком: ЗМІ оприлюднили секретний графік візиту Зеленського до США

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme