Названо три блоки питань, які Зеленський та Байден обговорять під час зустрічі у США

Президент України Володимир Зеленський під час візиту до Сполучених Штатів обговорить з главою країни три блоки питань

Журналіст стрічки новин
Названо три блоки питань, які Зеленський…
Фото: Слуга народу / Facebook

Планується обговорення політичного, економічного і безпекового блоків. Президент Зеленський здійснить візит до США 30 серпня.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитра Кулеби в ефірі "Україна 24", пише Depo.ua.

"Перше – це політичний блок. У нас зі Сполученими Штатами з 2008 року стратегічне партнерство. Безумовно за цей час все змінилося і це стратегічне партнерство потрібно вивести на новий рівень. Тому це перше завдання", – сказав він.

Наступним блоком питань буде безпека.

"Всі розуміємо, що це протидія російському агресору, питання Донбасу, питання Криму, куди і як будемо рухатися. Ми будемо обговорювати кілька дуже конкретних ідей, не можу поки ними поділитися. Розмова з цього питання була предметна", – заявив Кулеба.

Третій блок стосуватиметься питань економіки, а зокрема американські інвестиції в Україну.

"Ми не приховуємо, що хочемо бачити більше американських грошей в українській економіці. Особливо в стратегічних галузях нашої економіки. Можемо побудувати дуже ефективне партнерство з американським бізнесом і американськими фінансовими установами", – додав Кулеба.

Він наголосив, що українська сторона готує до візиту конкретні проекти з назвами, цифрами, терміном реалізації, які передасть на розгляд американцям.

Нагадаємо, що минулого тижня Кулеба та керівник Офісу президента Андрій Єрмак здійснили візит до Вашингтона, де провели низку зустрічей в рамках підготовки до візиту Зеленського у США. Своєю чергою посол України в США Оксана Маркарова повідомила, що наша країна вже на фінішній прямій у підготовці візиту.

Цікаво, що у "Слузі народу" прогнозують, що розмова Зеленського і Байдена буде на підвищених тонах. Так, голова фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія в ефірі одного з українських телеканалів дав свою оцінку майбутній зустрічі президентів України та США: "Після того, як США і Німеччина офіційно узгодили завершення будівництва газопроводу "Північний потік-2", непублічна частина зустрічі президентів США й України, Джо Байдена і Володимира Зеленського, буде проходити на підвищених тонах".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme