Кулеба та Єрмак зустрілися з держсекретарем США: Про що говорили

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба та керівник Офісу президента Андрій Єрмак у Вашингтоні зустрілися з державним секретарем США Ентоні Блінкеном

Редактор стрічки новин
Кулеба та Єрмак зустрілися з держсекрета…
Фото: president.gov.ua

Зустріч відбулася у рамках підготовки візиту Зеленського у США та переговорів з президентом країни Джо Байденом.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу Офісу

"Співрозмовники відзначили, що зустріч лідерів України та США, яка запланована на 30 серпня, стане черговим кроком у зміцненні стратегічного партнерства між двома державами", – зазначається у повідомленні. 

Серед тем, які обговорювалися, йшлося про подальший розвиток українсько-американського партнерства в безпековій та військово-технічній сферах, про ситуацію на Донбасі та спільні зусиллям з протидії збройній агресії Росії проти України, про питання енергетичної безпеки Української держави та регіону в цілому.

Також співрозмовники торкнулися й теми реалізації реформ в Україні. Зокрема, під час розмови було відзначено прогрес нашої країни в очищенні судової системи і боротьбі з корупцією.

Блінкен підтвердив незмінну підтримку Сполученими Штатами суверенітету, територіальної цілісності та євроатлантичних прагнень України, а також заявив про беззаперечну підтримку "Кримської платформи" з боку США. 

Нагадаємо, раніше у Білому домі оголосили, що чекають українського президента Володимира Зеленського у Вашингтоні 30 серпня.

Своєю чергою Зеленський сказав, що очікує на "змістовну та плідну" зустріч із Джо Байденом 30 серпня.

Раніше заступник керівника Офісу президента України Роман Машовець обговорив з аташе з питань армії та оборони Бріттані Стюарт та представниками посольства США перебіг оборонних реформ в Україні, сторони домовилися підписати три документи під час візиту Володимира Зеленського у США. 

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme