У Зеленського розповіли перші подробиці про підготовку його візиту до США

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак й голова Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба нині перебувають у США, де готують візит президента Володимира Зеленського

Журналіст стрічки новин
У Зеленського розповіли перші подробиці…
Фото: Офіс президента

Відомо, що Зеленський поїде до США 30 серпня. Єрмак зазначив, що цей візит матиме велике значення для подальшого розвитку україно-американських відносин.

"Одним з головних пріоритетів України на світовій арені є зміцнення співпраці з США в усіх галузях – оборонній, військово-технічній, економічній і, звісно ж, політичній", – повідомив Єрмак на своїй сторінці у Facebook, пише Depo.ua.

Він додав, що разом з Кулебою перебуватиме у Вашингтоні недовго. За цей час вони планують зустрітися з радником президента США з питань національної безпеки Джейкобом Салліваном, державним секретарем США Ентоні Блінкеном, представниками Сенату та провідних аналітичних центрів.

"Налаштовані на дружній діалог і плідну співпрацю, адже нас багато що єднає. Насамперед – рішучість у захисті демократичних цінностей і інтересів своєї держави. Говоритимемо прямо, відверто й щиро – як і годиться союзникам", – наголосив Єрмак.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що під час майбутньої зустрічі у Вашингтоні президент України Володимир Зеленський і його американський колега Джо Байден обговорять серед іншого питання безпеки, зокрема енергетичної, а також питання реформ, зокрема правосуддя.

Цікаво, що у "Слузі народу" спрогнозували, що розмова Зеленського і Байдена буде на підвищених тонах. Так, голова фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія в ефірі одного з українських телеканалів дав свою оцінку майбутній зустрічі президентів України та США: "Після того, як США і Німеччина офіційно узгодили завершення будівництва газопроводу "Північний потік-2", непублічна частина зустрічі президентів США й України, Джо Байдена і Володимира Зеленського, буде проходити на підвищених тонах".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme