Кулеба та Єрмак прибули до Вашингтона: З ким та про що говоритимуть

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та глава Офісу президента Андрій Єрмак прибули у Вашингтон

Редактор стрічки новин
Кулеба та Єрмак прибули до Вашингтона: З…
Фото: Facebook Дмитра Кулеби

Там вони мають провести підготовку до офіційного візиту Зеленського в США.

Про це Кулеба повідомив на своїй сторінці у Facebook, передає Depo.ua.

"Сьогодні ми з Андрієм Єрмаком у Вашингтоні для підготовки першого офіційного візиту президента України Володимира Зеленський до Вашингтона на запрошення президента США Джозефа Байдена, який відбудеться вже 30 серпня", - повідомив очільник української дипломатії.

За словами Кулеби, заплановано низку важливих зустрічей. Зокрема, з радником президента США з нацбезпеки Джейкобом Салліваном, держсекретарем Ентоні Блінкеном, сенаторами та американськими аналітиками.

"Станом на зараз президент України є другим після канцлера Німеччини лідером з Європи, який відвідає США на запрошення президента Байдена", – наголосив Кулеба. 

Очільник МЗС також додав, що ніяких "підвищених тонів", як говорив раніше голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, у розмові між двома президентами не буде. 

"У президентів є низка великих тем. Але якими б вони не були, не буде жодних "підвищених тонів" або якогось шантажу. Буде розмова союзників, які спільно працюють над вирішенням складних проблем безпеки і процвітання України, Європи та євроатлантичного простору. Важливо, що Президент поїде до Сполучених Штатів у сильній позиції, одразу після наймасштабнішої в історії України міжнародної події: установчого саміту Кримської платформи, на який до Києва приїдуть понад три десятки наших партнерів, у т.ч. висока делегація із США", – написав Кулеба. 

Кулеба про візит у СШАКулеба та Єрмак прибули до Вашингтона

Нагадаємо, раніше у Білому домі оголосили, що чекають українського президента Володимира Зеленського у Вашингтоні 30 серпня.

Своєю чергою Зеленський сказав, що очікує на "змістовну та плідну" зустріч із Джо Байденом 30 серпня.

Раніше заступник керівника Офісу президента України Роман Машовець обговорив з аташе з питань армії та оборони Бріттані Стюарт та представниками посольства США перебіг оборонних реформ в Україні, сторони домовилися підписати три документи під час візиту Володимира Зеленського у США. 

Як відомо, 21 липня  США та Німеччина оголосили, що офіційно домовились про завершення будівництва російського газопроводу "Північний потік-2", опублікувавши спільну декларацію з обіцянками Україні.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme