У Суецькому каналі танкер сів на мілину: Рух каналом зупинили

У Суецькому каналі танкер під прапором Панами сів на мілину, внаслідок чого довелося зупинити судноплавство

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У Суецькому каналі танкер сів на мілину:…
Фото: Pixabay

Зареєстроване в Панамі судно, що прямує до Судану, рухалося від прибережного міста Порт-Саїд на Середземному морі до Суецу на північній околиці Червоного моря. Перекриття сталося майже через півроку після того, як рух на каналі було припинено на шість днів, коли інший контейнерний корабель, "Ever Given", сів на мілину. 

Інцидент стався на ділянці каналу між містами Ісмаїлія та Суец, повідомляє Depo.ua із посиланням на The National.

За даними видання, проблему з рухом вдалося вирішити менше ніж за годину. Саме таку інформацію повідомив високопосадовець Суецького каналу на умовах анонімності.

Водночас, повідомляється, що чотири судна досі очікують на можливість пройти каналом.

Місцеві ЗМІ повідомляють, що танкер 225 метрів в довжину і 32 метри в ширину.

Нагадаємо, 23 березня контейнеровоз Ever Given знесло з курсу вітром — він застряг у найвужчій ділянці Суецького каналу, повністю перекривши рух суден. За перші три дні блокади, усього поблизу каналу, у портах Саїд у Середземному морі та Суец на Червоному морі зупинилися 150 кораблів.

29 березня контейнеровоз Ever Given звільнив Суецький канал. Збитки Єгипту через шестиденне блокування Суецького каналу контейнеровозом Ever Given сягнули 1 мільярда доларів. Тому контейнеровоз затримали у Єгипті до відшкодування заподіяної шкоди. 

Після цього інциденту адміністрація Суецького каналу вирішила, що потрібно розширити та поглибити південну ділянку каналу, щоб мати змогу пропускати більше суден та уникнути подібної блокади у майбутньому. 

Довідка: Суецький канал — один із найжвавіших торговельних шляхів у світі, який перевозить товари між Європою, Азією та Північною Америкою. Канал постійно розширюють, щоб дозволити рухатися більшій кількості кораблів. Через Суецький канал проходить приблизно 12% світової торгівлі. Торік через нього пройшло близько 19 тисяч суден.

У 2017 році трапився схожий інцидент – у Суецькому каналі застряг корабель з Японії, але тоді знадобилося декілька годин, щоб перемістити судно і відновити рух.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme