У титрах не "Квартал", але Зеленський отримує роялті: На Росії запускають новий сезон "Сватів"

Президент Володимир Зеленський отримує роялті від компанії "Кіностолиця", яка вказана у титрах до нового сезону серіалу "Свати"

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У титрах не "Квартал", але Зеленський от…
Скріншот

Серіал студії "Квартал 95" сьогодні, 28 грудня, виходить з прем'єрою нового сезону "Сватів" на російському державному каналі.

Про це у своєму Telegram-каналі написав журналіст Євген Куксін, передає Depo.ua.

"Мої колеги помилково вказують, що серіал знятий "Студією Квартал 95". Не зовсім. У титрах вказана компанія "Кіностолиця". Записана на Бориса Шефіра (брат помічника президента) та режисера Андрія Яковлєва", – зауважив він.

За словами Куксіна, до 2018 року фірмою керувала дружина Юрія Корявченкова (Юзіка), Тетяна, яка на сьогодні є успішною ФОП. Зокрема, вона заробляє 3 мільйони гривень на рік, втім, придбала собі Land Cruiser за 2 мільйони.

"Зеленський у своїх деклараціях щороку вказує на отримання роялті від "Кіностолиці". Також доходи від цієї компанії отримує чоловік Гульсани Мамедієвої, яка працює заступником міністра цифрової трансформації. А ще, у фінансовому звіті партії "Слуга народу" за 2019 рік вказано виплати "Кіностолиці" на півтора мільйона гривень", – йдеться у повідомленні.

У титрах не "Квартал", але Зеленський отримує роялті: На Росії запускають новий сезон "Сватів"

Нагадаємо, раніше на телеканалі "1+1" анонсували вихід нового сезону серіалу "Свати". Цей сезон стане сьомим для проекту "Свати" виробництва "Студії Квартал-95".

Довідка: "Свати" – український комедійний телесеріал студії "Квартал 95", що знімався з 2008 по 2012 роки. У 2015 році автори заявили про готовність сценарію сьомого сезону, але його зйомки були відкладені через політичну ситуацію в Україні, наслідком якої, зокрема, стала заборона в'їзду на територію України російським акторам.

У липні 2017 року стартували зйомки сьомого сезону, проте 29 листопада 2017 року серіал був заборонений до показу на території України. У зв'язку з забороною зйомки сезону знову було припинено.

7 березня 2019 року Окружний адміністративний суд міста Києва визнав незаконною заборону на в'їзд в Україну Добронравова і анулював заборону на ретрансляцію деяких фільмів з його участю, зокрема й серіалу "Свати".

15 травня колегія суддів шостого апеляційного адміністративного суду відхилила апеляцію СБУ та Держкіно у справі про заборону серіалу "Свати".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme