У третини літніх людей після COVID-19 виникли нові хвороби, – вчені

Вчені виявили, що у кожної третьої людини старше 65 років після коронавірусу виникла нова хвороба

Журналіст стрічки новин

Науковці проаналізували плани страхування за 2020 рік. Дослідники виділили 133 366 дорослих – через три тижні після коронавірусу вони заявили до страхової про набуття принаймні однієї нової хвороби.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на BMJ.

Для порівняння дослідники взяли дані двох контрольних груп: люди з обох груп ніколи не хворіли на COVID-19, але в другій хворіли на інше респіраторне захворювання (бронхіт, грип або небактеріальна пневмонія).

Порівняння показало, що у людей, які перехворіли на коронавірус, ймовірність розвитку одного або декількох нових хвороб після зараження була приблизно на 10% вище, ніж у людей, які не хворіли на COVID-19. Водночас ризик розвитку був нижчим у порівнянні з групою респіраторних інфекцій (але лише на 1,4%).

Зазвичай після зараження COVID-19 слідували такі захворювання:

  • проблеми з печінкою та серцем;
  • діабет;
  • дихальна недостатність;
  • психічні розлади;
  • стомлюваність;
  • міалгія (м'язові болі).

"Ці результати ще раз наголошують на широкому спектрі важливих наслідків після гострої інфекції SARS-CoV-2. Розуміння величини ризику найважливіших клінічних наслідків може покращити їх діагностику та лікування людей з наслідками гострої інфекції SARS-CoV-2", – резюмували дослідники.

Нагадаємо, дещо раніше повідомлялося, що "омікрон" може призвести до інфаркту чи інсульту. Попри порівняно легкий перебіг захворювання в інфікованих COVID-штамом "Омікрон", наслідки хвороби можуть бути важкими.

Читайте також: Як швидше заснути при коронавірусі: Поради лікаря

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme