UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У центрі Києва невідомі молодики напали на журналіста: Подробиці

В Києві після завершення акції "Зупинимо капітуляцію" під Офісом президента на кореспондента видання "Букви" Олександра Кужельного було скоєно напад 

Журналіст відділу новин
У центрі Києва невідомі молодики напали…
Фото: "Букви"

Під час акції, за словами журналіста, невідомий у балаклаві підійшов до нього із запитанням, що він тут робить, та в імперативній формі переконував піти.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на "Букви". 

Після цього інциденту Кужельний вирішив поводитися обережніше і швидко залишити місце події після того, як акція завершиться.

Не зважаючи на це, після завершення акції його наздогнала група осіб і в агресивній формі вимагала видалення зроблених кореспондентом фотографій, та застосувала проти нього силу.

"Я не встиг пройти і метрів сто, мене покликали. Я повернувся, якийсь хлопець наздогнав мене. Він спитав, що я фотографував, щоб я видалив ці фотографії. Тоді підійшли інші хлопці, вони оточили мене. Я намагався відійти, вони за мною. Вимагали, аби я дістав телефон і видалив фотографії. Я сказав, що я журналіст, прийшов, аби вести зйомку. Спитали, з якого видання, я показав "корочку". Але вони не відчепилися, почали казати, що я "лівак". Я запропонував їм підійти до Андрія Білецького (лідера "Нацкорпусу", який був серед організаторів акції, – ред.), він підтвердить, що я журналіст. Вони не були згодні нікуди йти. Один почав мене бити по нозі, інший кудись в голову, і я впав", – пригадав згодом Кужельний.

Внаслідок нападу він зазнав тілесних ушкоджень – синців, подряпин, саден.

Кужельний додав, що напад на нього завершився тоді, коли до місця події почали підходити інші журналісти, які були присутні на акції.

Відомо, що фотокореспондент написав заяву в поліцію про вчинення злочину, і на місце було викликано "швидку" для фіксації отримання тілесних ушкоджень. Сам журналіст свій стан оцінює як задовільний.

Цікаво, що після нападу до Кужельного підійшов Білецький, який засудив інцидент і пообіцяв допомогти ідентифікувати причетних до нього.

Дещо згодом у мережі оприлюднили відеоролик, зроблений під час нападу на журналіста.

Зазначимо також, що, згідно з інформацією Telegram-каналу "Политика Страны", за фактом побиття Кужельного буде відкрите кримінальне провадження.

Джерело видання у МВС нібито розповіло, що справу відкриють за статтею 171 Кримінального кодексу України – перешкоджання законній професійній діяльності журналістів, що карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, 10 серпня "Нацкорпус" анонсував акцію протесту під ОП через арешт своїх представників.

У суботу, 14 серпня, близько 13-ї години представники "Національного корпусу" почали збиратися на Майдані Незалежності в Києві, щоб згодом піти мітингувати під Офіс президента, який вже посилено охороняла поліція. В акції "Зупинимо капітуляцію!" взяли участь ветерани, громадські діячі, волонтери та інші небайдужі до долі власної країни громадяни.

Згодом учасники акції спробували прорватися через кордон поліції, через що правоохоронці вимушені були застосувати сльозогінний газ.

Згідно з інформацією правоохоронців, внаслідок сутичок постраждали щонайменше сім поліцейських та один військовослужбовець Національної гвардії. Також серед постраждалих – кілька громадян. 

Пізніше міністр внутрішніх справ Денис Монастирський повідомив, що за фактом нанесення тілесних ушкодженнь співробітникам поліції було розпочате кримінальне провадження.

Читайте також: Скандальний мітинг "Нацкорпусу" у столиці завершився: Як це було (ФОТО, ВІДЕО)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme