У Венедіктової пояснили, чому хочуть посадити Лероса під домашній арешт

В Офісі генерального прокурора прокоментували клопотання щодо запобіжного заходу для позафракційного народного депутата Гео Лероса у виді домашнього арешту

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У Венедіктової пояснили, чому хочуть пос…
Фото: Facebook Гео Лероса

Такі дії мотивують умисним невиконанням судового рішення щодо спростування інформації про брата глави Офісу президента Дениса Єрмака.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Офісу генпрокурора.

Згідно з даними слідства, Лерос умисно не виконав постанову Київського апеляційного суду та не спростував "поширену ним недостовірну інформацію". Зазначається, що нардеп мав можливість виконати вимогу суду, однак не зробив цього.

"За даними слідства, народний депутат умисно не виконав рішення суду – постанову Київського апеляційного суду, якою парламентаря було зобов’язано спростувати, поширену ним недостовірну інформацію стосовно громадянина,  шляхом розміщення відповідної інформації на своїй сторінці у Facebook. Підозрюваний  усвідомлював обов’язковість виконання рішення, а також мав реальну можливість виконати вимоги суду в повному обсязі, однак не зробив цього", – йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що досудове розслідування триває та здійснюється слідчими Державного бюро розслідувань.

Зауважимо, дещо раніше сам Лерос повідомив, що йому вручили підозру та можуть посадити під домашній арешт. Клопотання про запобіжний захід у виді домашнього арешту буде розглянуто сьогодні, 12 листопада о 17:00 у Печерському суді міста Києва.

Нагадаємо, у вересні 2020 року брат голови Офісу президента Денис Єрмак подав позов проти Гео Лероса про захист честі, гідності та ділової репутації.

Сталося це невдовзі після оприлюднення так званих "плівок Лероса", в яких йшлося про приховування корупційних схем у столиці.

9 червня стало відомо, що суд відмовив Денису Єрмаку в задоволенні позовних вимог Лероса.

Повідомлялося також, що 11 листопада Леросу вручили підозру за хуліганство у стінах парламенту.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme