У Верховному Суді відреагували на заяву Никифорова про "затягування часу"

У Верховному Суді попередили прес-секретаря президента Володимира Зеленського Сергія Никифорова щодо непроцесуальних заяв у бік справи суддів Конституційного Суду

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У Верховному Суді відреагували на заяву…
Фото: Верховний Суд України

У ВС наголосили на незалежності суддів та суду після заяви Никифорова через відмову реєструвати нових суддів КСУ Олександра Петришина та Оксану Грищук.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Верховного Суду.

"Публічні висловлювання з боку посадових осіб органів державної влади щодо можливих дій Верховного Суду у справах, у яких такі державні органи є сторонами, можуть вважатися спробами впливу на суд у непроцесуальний спосіб і стати підставою для притягнення таких посадових осіб до відповідальності", – заявили у ВС.

Зазначається, що суд наполегливо рекомендує дотримуватися Конституції і законів та сподівається, що посадові особи Офісу президента, які дозволяють собі непроцесуальні висловлювання щодо можливих дій і рішень Верховного Суду, усвідомлюють наслідки порушення процесуального законодавства.

У Верховному Суді відреагували на заяву Никифорова про "затягування часу"

Зауважимо, 30 листопада Конституційний Суд визнав неможливим приведення до присяги двох суддів. Йдеться про Петришина та Грищук, яких 26 листопада президент призначив до установи замість звільнених раніше Олександра Тупицького та Олександра Касмініна.

У Зеленського таке рішення КСУ назвали проявом "кругової поруки у судовій системі" та спробою "затягувати час".

Нагадаємо, що 14 липня цього року Верховний Суд визнав незаконним указ Зеленського про скасування ним указу про призначення Тупицького суддею КСУ. Наразі справа перебуває на апеляційному розгляді у Великій палаті Верховного Суду.

2 листопада Касаційний суд зупинив провадження у справі про відсторонення Олександра Тупицького з посади судді Конституційного Суду України.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme