UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Зеленського спростували звинувачення Росії про буцімто небажання України виконувати Мінські угоди

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк відповів на російські звинувачення щодо нібито небажання України виконувати свої зобов'язання за Мінськими угодами

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У Зеленського спростували звинувачення Р…
Фото: ОП

За його словами, Україна зробила набагато більше для дипломатичного розв'язання конфлікту на Донбасі.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на коментар Подоляка для "РБК-Україна".

"Але будь-який переговорний процес – це дорога з двостороннім рухом, шлях до пошуку прийнятного сторонами компромісу. Але якщо оцінювати, яка зі сторін більше намагається пройти цим шляхом, то українська сторона за період з 2019 року зробила точно більше", – наголосив він.

Радник глави ОП зазначив, що Росія досі не пояснила невиконання своїх зобов'язань за Мінськими угодами. Зокрема, Подоляк звертає увагу на блокування роботи КПВВ на Донбасі, перешкоджання роботі представників Червоного Хреста та порушення режиму "тиші".

"Про що це все говорить? Мінський формат залежить від деякої нелогічності Мінських документів. Перемішування пунктів безпеки, гуманітарної сфери та політики й стало тим, що зараз призводить до заболочування переговорного процесу", – додав він.

Зауважимо, напередодні прес-секретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков звинуватив Україну в ігноруванні своїх зобов'язань за Мінськими угодами. За його словами, Київ хоче говорити з Кремлем про врегулювання війни на Донбасі, але Росія не вважає себе стороною конфлікту.

Додамо, раніше Секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що Україна не піде на виконання Мінських угод за вказівкою Росії. Зокрема, Данілов вчергове підтвердив, що перемовин з бойовиками з ОРДЛО не буде.

Нагадаємо, 7 лютого Ентоні Блінкен заявив, що Україна може бути готовою до надання особливого статусу для Донбасу, якщо буде погоджено необхідну послідовність реалізації Мінських угод.

Крім того, посольство США в Україні нагадало, що у тексті Мінських угод немає жодного слова про надання автономії окремим районам Донецької та Луганської областей.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що незадоволений Мінськими угодами. За його словами, найбільший недолік цього документа в тому, що всі його пункти можна читати, тлумачити й розуміти по-різному. А це надає Росії додаткову можливість уникнути відповідальності.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що ніхто не нав'язує Україні виконання Мінських угод на російських умовах. За його словами, міжнародні партнери не чинять тиску на Україну щодо виконання Мінських угод, попри попередні спроби примусити Київ до цього.

Читайте також: США заговорили про Мінські угоди: Як Банкова підігрує російській пропаганді і що варто робити Зеленському

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme