Ми за виконання Мінських угод, але не за вказівкою Росії, – Данілов

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов повідомив, що Україна не піде на виконання Мінських угод за вказівкою Росії

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Ми за виконання Мінських угод, але не за…
Скріншот

Зокрема, Данілов вчергове підтвердив, що перемовин з бойовиками з ОРДЛО не буде.

Про це Данілов заявив під час брифінгу, пише Depo.ua.

"Перемовини ми можемо вести тільки з РФ. Ми не можемо вести перемовини з людьми, які не мають ніякого відношення до самостійності. Вони не ухвалюють жодних самостійних рішень. Всі рішення ухвалюються тільки у Москві… Проводити перемовини з людьми, які нічого не вирішують ми не можемо і не будемо, тому що це марна трата часу", – наголосив секретар РНБО

Данілов зазначив, що Україна має намір виконувати Мінські угоди, але не за логікою Росії, яка вимагає проведення виборів у ОРДЛО.

"Те, що стосується виконання Мінських угод. Ми за виконання Мінських угод за логікою, яка сьогодні існує в процесі, а не за виконання за вказівкою Росії. Ми не можемо погодитися з тим, що Росія порушує ці угоди. По-перше, вона їх абсолютно не виконує, тому що там є перший пункт, з чого треба починати. І є те, що РФ видала вже 800 тисяч паспортів на окупованій території Донбасу і вимагає проведення виборів. Як можна проводити вибори, якщо люди мають паспорти іноземної країни? Це просто не можливо", – резюмував він.

Зауважимо, напередодні президент Володимир Зеленський розповів у чому складнощі розуміння Мінських угод та спростував ймовірність переговорів із бойовиками з ОРДЛО.

Нагадаємо, 7 лютого Ентоні Блінкен заявив, що Україна може бути готовою до надання особливого статусу для Донбасу, якщо буде погоджено необхідну послідовність реалізації Мінських угод.

Крім того, посольство США в Україні нагадало, що у тексті Мінських угод немає жодного слова про надання автономії окремим районам Донецької та Луганської областей.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що незадоволений Мінськими угодами. За його словами, найбільший недолік цього документа в тому, що всі його пункти можна читати, тлумачити й розуміти по-різному. А це надає Росії додаткову можливість уникнути відповідальності.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що ніхто не нав'язує Україні виконання Мінських угод на російських умовах. За його словами, міжнародні партнери не чинять тиску на Україну щодо виконання Мінських угод, попри попередні спроби примусити Київ до цього.

Читайте також: США заговорили про Мінські угоди: Як Банкова підігрує російській пропаганді і що варто робити Зеленському

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme