У Зеленського уточнили, хто зможе отримати тисячу гривень за COVID-вакцинацію

По 1 тис. грн за вакцинацію проти коронавірусу зможуть отримати всі українці, які пройшли про повний курс щеплення

Журналіст стрічки новин
У Зеленського уточнили, хто зможе отрима…
Фото: Depo.ua

При цьому не важливо у які терміни була проведена вакцинація.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Facebook прес-секретаря президента Сергія Никифорова.

"Бачу, що потрібно деяке роз'яснення вчорашньої звістки про тисячу гривень щепленим від коронавірусу. Її отримають всі українці, які пройшли повний курс вакцинації. Однією дозою у випадку "Джонсон&Джонсон" або двома – у всіх інших. До 19 грудня і після", – написав речник.

Він наголосив, що гроші нададуть у межах масштабної програми з підтримки бізнесу.

"Механізм виділення грошей ще опрацьовують, але вже зараз можна сказати, що це не готівкові гроші. Це буде певний ваучер або сертифікат, або депозит – називайте як хочете – на перелік товарів і послуг. Вичерпний список оголосимо найближчим часом, але узагальнено це культура, подорожі і спорт", – зауважив Никифоров.

Він додав, що хоча анонсувалось надання грошей через "Дію", особи які не мають застосунку також зможуть отримати кошти, але в інший спосіб.

Гроші за вакцинацію

Нагадаємо, дещо раніше Никифоров розповів деталі про надання 1 тис. грн за вакцинацію. Зокрема, уточнив у якому виді нададуть гроші та назвав попередній перелік товарів та послуг.

Варто додати, що у соцмережах пропозиція Зеленського викликала негативну реакцію і з'явилось багато мемів про "Вовину тисячу".

Довідка: Фраза про "тисячу" з'явилася в українському політичному лексиконі наприкінці нульових років поточного століття. Тоді чинна прем'єр-міністерка Юлія Тимошенко своїм указом розпочала видавати так звану компенсацію усім, хто мав вклади у радянському Сбербанку.

Оскільки сума виплати складала 1 тис. грн, цей популістичний проект отримав неофіційну назву "Юліна тисяча". Тільки за 2008-й, перший рік функціонування, ця програма обійшлася держбюджету в 5,857 млрд грн.

Після цього подібні проекти з роздачі грошей населенню під будь-якими приводами стали називати аналогічно. Уперше фраза "Вовина тисяча" з'явилася 2020 року під час епідемії коронавірусу, коли бізнесмени та наймані працівники, які постраждали від жорсткого кооронавірусного локдауну, могли отримати певну компенсацію – розміром 8 тис. грн.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme