У зоопарку Нью-Йорка одностатева пара пінгвінів виховує покинуте дитинча (ФОТО)

У нью-йоркському зоопарку Розамонд Гіффорд одностатева пара пінгвінів висиділа покинуте справжніми батьками яйце
 

Журналіст відділу новин
У зоопарку Нью-Йорка одностатева пара пі…
Фото: Сайт зоопарку Розамонд Гіффорд

Двоє самців продовжують виховувати пінгвіненя Гумбольдта, як рідне.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на сайт зоопарку.

"Пташеня вилупилося 1 січня! Прийомні батьки, дорослі самці пінгвінів Гумбольдта Елмер і Ліма, по черзі висиджували яйце і з того часу прекрасно зігрівали і годували малечу", – поділилися радісною новиною представники зоопарку.

Зазначимо, що готовність пари до дітей перевірили завчасно: їм дали штучне яйце та спостерігали за їхньою поведінкою. Самці не відходили від нього та висиджували його по черзі.

"Деякі пари, отримавши фіктивне яйце, будуть сидіти на гнізді, але залишають яйце в стороні й не висиджують його правильно. Або вони будуть боротися за те, хто коли сяде на нього. Ось як ми оцінюємо, хто буде хорошими прийомними батьками. І Елмер і Ліма були зразковими у всіх аспектах догляду за яйцями", – прокоментував директор зоопарку Тед Фокс.

У зоопарку Розамонд Гіффорд зазначили, що будуть надалі розглядати такі пари для вирощування майбутніх яєць, оскільки Елмер і Ліма, стали чудовими прийомними батьками.

"Крім того, в живій природі через кліматичні зміни пінгвіни Гумбольдта втрачають кормову базу і ризикують повністю зникнути як вид. Тож практика висиджування пташенят одностатевими парами може допомогти пінгвінам вижити", – переконані у зоопарку.

Нагадаємо, 3 листопада 2021 року полярники з антарктичної станції "Академік Вернадський" під вхідними дверима виявили яйце, яке відклали пінгвіни.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme