Угорщина відмовилася купувати російську COVID-вакцину "Спутнік V"

Угорщина відмовляється замовляти російську вакцину проти коронавірусу "Спутнік V" та китайські препарати під час наступної закупівлі

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Угорщина відмовилася купувати російську…
Фото: Pixabay

Окрім цього уряд країни відмовляється брати участь у схемі спільних закупівель вакцин проти коронавірусу з Європейським Союзом.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Euractiv.

"Уряд ухвалив мудре та відповідальне рішення не брати участь у другому раунді закупівель вакцин у ЄС", – наголосив керівник адміністрації прем'єр-міністра Угорщини Гергейра Гуйяша.

Зазначається, що у країні зараз в наявності 10 мільйонів доз вакцин, чого має вистачити для проведення третього щеплення населення.

Своєю чергою глава МЗС Угорщини Петер Сіярто зауважив, що країна також не буде купувати вакцину у Росії та Китаю.

"Зараз ми не ведемо переговорів ні зі "Супутник V", ні з Sinopharm про нові постачання до Угорщини. Наступна партія вакцин, певно, не включатиме вакцин зі Сходу. Постачальники виконали раніше підписані нами контракти", – підкреслив він.

Нагадаємо, раніше у МОЗ розповіли, що робити українцям, які отримали COVID-щеплення "Спутніком". За словами лікарня, люди, що вакцинувалися першою дозою "Спутніка", можуть зробити друге щеплення вакциною Moderna, AstraZeneca чи Pfizer.

Зазначимо, що декілька днів тому окупаційна влада Криму ввела на території півострова обов'язкову вакцинацію від COVID-19. Також проводяться примусові щеплення на тимчасово окупованому Донбасі препаратом "Спутнік. Раніше влада Росії наказала приховувати смерті після вакцинації від коронавірусу.

Також повідомлялося, що у російській вакцині знайшли вірус, що здатен розмножуватися.

Довідка: Відомо, що ефективність російської вакцини не доведена. Її зареєстрували на Росії 11 серпня 2020 року, а її застосування для літніх людей у РФ схвалили наприкінці грудня. В основі вакцини використовується аденовірусний вектор з вбудованим у нього фрагментом генетичного матеріалу SARS-CoV-2, що кодує інформацію про структуру S-білка шипа вірусу. 

Першою країною, що схвалила використання "Спутніка V", не чекаючи рішення Єврокомісії, стала Угорщина. Однак вакцина так і не здобула схвалення ВООЗ.

Цього літа повідомлялося, що ВООЗ стурбована методами виробництва російської вакцини на одному із заводів. А в Уфі працівники заводу "Фармстандарт-Уфавіта", який виробляє вакцину, масово відмовляються робити нею щеплення.

Тим часом нові правила для в'їзду у США іноземних громадян, щеплених від коронавірусу, не дозволяють перетин кордону особам, які вакцинувалися "Спутніком V". 

Читайте також: Що робити тим, хто зробив перше COVID-щеплення за кордоном: Як отримати другу дозу вакцини в Україні

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme