Угорщина заявила про готовність прийняти десятки тисяч біженців з України

Очільник Адміністрації прем'єр-міністра Угорщини Гергелі Гуляш заявив про готовність країни прийняти десятки тисяч українських біженців у разі повномасштабного вторгнення Росії

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Угорщина заявила про готовність прийняти…
Фото: Pixabay

За його словами, попри готовність приймати українських біженців, Угорщина зацікавлена в уникненні ескалації конфлікту.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Reuters.

"Правила надання притулку зрозумілі, перша безпечна країна повинна надати притулок", – наголосив Гуляш.

Зауважимо, раніше прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявляв, що вторгнення російських військ на територію України призведе до тисяч біженців, які будуть тікати до його країни.

Нагадаємо, дещо раніше у Польщі заявили, що чекають на мільйон біженців з України у випадку вторгнення Росії. Країна готує, зокрема, переходи, медичне обслуговування, умови проживання та харчування.

Згодом прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький підтвердив, що Польща готова приймати поранених і біженців, якщо Росія вторгнеться на територію України. Водночас у Польщі сподіваються, що ескалації конфлікту не відбудеться.

Додамо, 15 лютого на Росії заявили про відведення військ від кордону України. Представник Міноборони РФ Ігор Конашенков наголосив, що підрозділи Південного та Західного військових округів, які виконали завдання, вже розпочали навантаження на залізничний та автомобільний транспорт і сьогодні почнуть рух у свої військові гарнізони.

Однак підтверджень того, що Росія справді відводить війська наразі немає. Державний секретар США Ентоні Блінкен вважає "цілком можливим", що цього тижня Росія може здійснити акт агресії щодо України. Для цього проведені всі необхідні приготування.

Читайте також: Якщо таки війна: Які країни прийматимуть українських біженців

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme