Україна більше не зможе залучати "зелені" єврооблігації, – нардеп 

Через те, що 3 мільярди гривень, якими "Гарантований покупець" мав розплатитися із "зеленими" інвесторами, надійдуть "Енергоатому", Україна більше не зможе залучати спеціальні облігації для розвитку екологічної енергетики 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Україна більше не зможе залучати "зелені…
Фото: Рixabay

Зокрема. йдеться про банки BNP Paribas, Deutsche Bank, Goldman Sachs, які для розрахунку з боргами за "зелену" енергетику надали Україні гроші.

Про це нардеп Олексій Гончаренко написав на своїй сторінці у Facebook, передає Depo.ua

"На жаль це сталось. Влада вкрала 3 млрд грн з цільового європейського кредиту для виробників "зеленої" енергетики. Жоден з цих банків більше не прийде в Україну. Перші державні "зелені" облігації –  будуть останніми". –написав Гончаренко.

За словами нардепа, "Енергоатом", який і отримав 3 млрд грн, – це "одна із найбільш корумпованих держкомпаній, яку влада перетворила на збиткову". 

Гончаренко також нагадав про кримінальну відповідальність усім учасникам ситуації, які причетні до перерозподілу коштів та їх нецільового використання. 

Допис Гончаренка

Нагадаємо, раніше у ДП "Гарантований покупець" попередили, що 3 млрд грн коштів єврооблігацій для розрахунку із "зеленими" інвесторами можуть використати не за призначенням. Причина – судові позови "Енергоатому", які загрожують призвести до колапсу на ринку електроенергії та заблокувати роботу державного підприємства. 

Читайте також: "Зелені" борги і торги: Чому ГарПок не повертає 3 мільярди ДТЕК Ахметова

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme