UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Україна готова до кібератак з Росії, – Монастирський

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський повідомив, що Україна готова протистояти кібератакам Росії

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Україна готова до кібератак з Росії, – М…
Фото: Нацполіція

За його словами, нещодавню кібератаку інспірувала Росія, але Держспецзв’язку й Кіберполіція щоденно працюють над мінімізацією подібних загроз.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Нацполіції.

"Ми розуміємо, що ця атака була організована кібервійськами РФ. Одночасно було атаковано 70 об’єктів інфраструктури державних установ, проте жодні дані не було втрачено і вони не перейшли в небажані руки", – наголосив він.

Нагадаємо,  у січні цього року Служба безпеки України зафіксувала 121 кібератаку на органи державної влади.

А в ніч з 13 на 14 січня хакери зламали сайти низки урядових структур України. На них розмістили текст із погрозами громадянам українською, російською та польською мовами. У зверненні хакерів стверджувалося, буцімто всі особисті дані українців були "завантажені в загальну мережу", а всі дані на персональних комп'ютерах "будуть знищені без можливості відновлення".

Внаслідок кібератаки постраждали офіційні сайти Кабінету міністрів України, Міністерства освіти й науки, Міністерства закордонних справ, Міністерства розвитку громад і територій, Міністерства енергетики та захисту навколишнього середовища, Міністерство аграрної політики та продовольства, Державної казначейської служби, Державної служби із надзвичайних ситуацій тощо. Працювати перестав також портал "Дія".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme