Україна і Захід працюють: Маркарова розповіла про плани "А" і "Б" на тлі загрози вторгнення РФ

Посол України в США Оксана Маркарова повідомила, що Україна разом із західними партнерами працює над дипломатичним стримуванням подальшої агресії РФ

Журналіст відділу новин
Україна і Захід працюють: Маркарова розп…
Фото: Скріншот

Маркарова перерахувала також стримуючі заходи, які обговорюють сторони на тлі російської агресії. Йдеться, перш за все, про "політичні сигнали".

Про це вона розповіла в інтерв'ю LB.ua, передає Depo.ua.

За словами Маркарової, сигнали від США спрямовані на те, щоб досить чітко показати РФ, що підтримка США української незалежності та територіальної цілісності залишається непохитною, попри будь-які ультиматуми.

"Американська адміністрація проводить активну роботу з об'єднання трансатлантичної спільноти перед загрозою нової хвилі агресії Росії проти України", – наголосила вона.

Маркарова додала, що йдеться також про:

  • економічні обмежувачі;

  • розвиток оборонних та економічних можливостей України;

  • надання летальної зброї для захисту.

"Зараз ми всі – Україна, США, Захід – працюємо над варіантом "А", дипломатичним стримуванням. Щоб нам не довелося переходити до варіанту" Б", до якого також всі активно готуються", – підсумувала посол.

Нагадаємо, дещо раніше глава МЗС України Дмитро Кулеба пояснив, чому РФ так прагне вести переговори тільки зі США. Росія, на його думку, демонстративно показує, що Євросоюз та НАТО для неї "ніхто".

Читайте також: Табу на розширення НАТО: Чи прийме Захід вимоги Путіна

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme