Україна хоче взяти участь у поверненні людини на Місяць

Україна має намір приєднатися до проекту з повернення людини на Місяць та допомогти з побудовою поселення на супутнику Землі

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Україна хоче взяти участь у поверненні л…
Фото: Рixabay

Зокрема, Україна є підписантом програми "Артеміда", що дає можливість стати безпосереднім учасником протесту.

Про це повідомив глава Державного космічного агентства Володимир Тафтай у інтерв'ю для "Укрінформу", передає Depo.ua.

За його словами, наша країна є корисним партнером для NASA, оскільки має суттєві напрацювання й концепти, які в майбутньому можуть допомогти у будівництві поселення на супутнику Землі.

"Україна має дуже потужний потенціал, доведений десятиліттями створення ракетної техніки. Ми маємо суттєві напрацювання. Зокрема, у КБ "Південне" є концепти, здатні допомогти побудові Місячного поселення, створенню відповідних енергосистем та систем життєдіяльності, подачі кисню тощо", – наголосив Тафтай.

Зауважимо, раніше стало відомо, що посадка людей на Місяць у рамках космічного проекту Artemis відбудеться пізніше, ніж було заплановано у NASA. Йдеться про 2025 рік.

Нагадаємо, що у серпні NASA уже заявляло про перенесення строків запуску космічного корабля на поверхню Місяця.

Але тоді йшлося лише про проблеми, які виникли під час розробки спеціальних місячних скафандрів. Тоді у NASA заявили, що скафандри будуть готові не раніше квітня 2025 року.

Довідка: "Артеміда" (Artemis) – це програма NASA щодо принципів дослідження Місяця, Марсу, комет та астероїдів в мирних цілях. До угоди в межах програми приєдналися вже 10 країн, серед яких і Україна. "Артеміда" має стати найширшою та найрізноманітнішою міжнародною програмою дослідження космосу людиною в історії.

Мета програми полягає в організації наукових досліджень та пошуку економічних вигод від використання Місяця. Йдеться, зокрема, про перетворення супутника на майданчик для подальшого дослідження Марсу.

Перший безпілотний старт програми запланований на 2022 рік, наступного року люди мають облетіти Місяць, а на 2024-й планувалося посадити пілотований корабель на поверхню супутника Землі.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme