Україна обіцяє МВФ зробити COVID-щеплення 17 млн громадян до кінця року

Україна пообіцяла у меморандумі з Міжнародним валютним фондом зробити щеплення проти коронавірусу понад 17 мільйонам громадян до кінця 2021 року

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Україна обіцяє МВФ зробити COVID-щепленн…
Фото: Рixabay

Також документ передбачає проведення аудиту коштів "ковідного" фонду, які були витрачені на дороги.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на текст меморандуму, опублікований у прес-службі Міністерства фінансів України.

"Визнаючи, що зусилля з вакцинації є ключовими для підтримки економічного відновлення, ми забезпечили достатній запас вакцин і прагнемо вакцинувати як мінімум 17 мільйонів осіб до кінця 2021 року", – йдеться у тексті документу.

Зазначається, що до правоохоронних органів були передані 212 справ щодо витрат коштів "ковідного" фонду не за цільовим призначенням.

"Ми передали 212 справ правоохоронним органам і зобов'язуємося повністю співпрацювати з будь-якими потенційними кримінальними розслідуваннями щодо витрат, пов'язаних з COVID-19, в тому числі шляхом надання доступу до доказів, зібраних в рамках процесу аудиту", – вказано в меморандумі.

Нагадаємо, 22 листопада МВФ схвалив надання Україні майже 700 млн доларів траншу. Продовження виконання програми stand-by дасть можливість Україні отримати наступні транші від МВФ загальним обсягом понад $2 млрд.

Довідка: Спільна програма stand-by між Україною та МВФ на суму 5 млрд доларів США була затверджена 9 червня 2020 року.

Вона спрямована на подолання наслідків пандемії COVID-19, зміцнення результатів та продовження реалізації важливих структурних реформ в Україні.

18 жовтня МВФ та Україна досягли на робочому рівні (staff-level agreement) рішення про завершення першого перегляду програми співпраці з МВФ.

Тепер рада МВФ ухвалила рішення про продовження програми до кінця червня 2022 року.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme