Україна просить у США частину техніки, яка призначалася для Афганістану, – ЗМІ

Україна просить США збільшити постачання озброєнь до нашої країни

Редактор стрічки новин
Україна просить у США частину техніки, я…
Фото: mil.gov.ua

Зокрема, Київ пропонує США передати частину техніки, яка призначалася Афганістану до виведення американських військ та захоплення там влади "Талібаном".

Про це повідомляє Foreign Policy з посиланням на власні джерела серед українських оборонних чиновників, передає Depo.ua.  

За даними видання, ці переговори велися під час візиту глави Міноборони України Олексія Резнікова у листопаді до Вашингтона. Він просив США збільшити постачання озброєнь, у тому числі надати системи, які до цього Вашингтон Києву не направляв.

Резніков, зокрема, запросив допомогу у сфері повітряної і морської оборони, а також радіоелектронної боротьби. Також, за даними Foreign Policy, Україна хоче отримати боєприпаси, які Вашингтон планував передати Афганістану до того, як до влади в цій країні прийшли таліби.

Також йдеться про вертольоти Мі-17, що належать США, які знаходяться на техобслуговуванні в Україні.

Прес-секретар Білого дому Джен Псакі на брифінгу 3 грудня, коментуючи повідомлення про те, що адміністрація опрацьовує кроки з комплексної підтримки Києва, заявляла, що Сполучені Штати зараз вивчають можливість надання подальшої військової допомоги Україні.

Нагадаємо, раніше сенатори США запропонували поправку до бюджету на 2022 рік щодо допомоги Україні по лінії Пентагону. Зокрема, американські сенатори Роб Портман і Джин Шахін запропонували збільшити військову допомогу Україні, додатково виділити 50 млн доларів.

Читайте також: Від касок до "Джавелінів": Як США допомагають ЗСУ

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme