Україна вдвічі збільшила імпорт електроенергії з Білорусі

Обсяги імпорту електроенергії з Білорусі збільшилися вдвічі до позначки в 900 МВт-год

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Україна вдвічі збільшила імпорт електрое…
Фото: Рixabay

Водночас на тлі збільшення постачання електроенергії з Білорусі, імпорт зі Словаччини повністю припинився.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на дані "Укренерго".

Варто додати, що минулого тижня обсяги поставлення електроенергії перебували на рівні 415 МВт-год. При цьому постачання електроенергії за Словаччини становило 121 МВт-год.

Україна вдвічі збільшила імпорт електроенергії з Білорусі

Нагадаємо, 21 листопада в Білорусі повідомили про відновлення експорту електроенергії до України. За даними відомства, постачання електричної енергії до України здійснюється згідно з підписаним контрактом на листопад 2021 року.

Довідка: 27 жовтня ЗМІ писали, що Україна може відновити імпорт електроенергії з Білорусі від 1 листопада. Уже вже 1 листопада окружний адміністративний суд Києва скасував заборону щодо аукціонів на імпорт електроенергії з Білорусі та Російської Федерації у листопаді 2021 року.

2 листопада Білорусь надала Україні 500 МВт електроенергії, але відбулося це за запитом української сторони у рамках контракту про надання аварійної допомоги, а 6 листопада Міністерство енергетики Білорусі офіційно повідомило про відновлення експорту електроенергії до України. 

Однак 17 листопада білоруські ЗМІ з посиланням на Міністерство енергетики Білорусі повідомили про припинення імпорту електроенергії до України з 18 листопада. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme