Україна вийшла на пік хвилі COVID-19, – Ляшко

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив, що зараз Україна вийшла на пік захворюваності на коронавірус

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Україна вийшла на пік хвилі COVID-19, – …
Фото: Сайт МОЗ

За його словами, цей етап хвилі коронавірусу відбувається без серйозних навантажень на стаціонарну медичну допомогу.

Про це Ляшко заявив під час брифінгу, пише Depo.ua.

"На мою думку ми вже маємо пік захворюваності. Ми фіксуємо по 40 тисяч випадків на добу... Але стаціонарна медична допомога проходить цю хвилю без навантажень", – наголосив міністр.

Зауважимо, напередодні Ляшко спростував можливість запровадження локдауну в Україні через поширення штаму коронавірусу "Омікрон". За його словами, захворюваність на коронавірус в Україні останнім часом зростає, втім, кількість госпіталізацій не збільшується.

Додамо, за минулу добу в Україні зафіксували 41 694 нові підтверджені випадки коронавірусної хвороби COVID-19. Водночас зафіксували 280 летальних випадків внаслідок ускладнень коронавірусу. 

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко оприлюднив прогноз щодо зростання кількості випадків зараження коронавірусом в Україні. За його словами, добова кількість випадків коронавірусу може сягнути до 60 тисяч вже у найближчі два тижні. 

З 11 лютого до "червоної" зони карантину переходять Закарпатська, Луганська та Хмельницька області. Наразі у "червоній" зоні карантину уже перебувають дві області – Рівненська та Івано-Франківська.

Читайте також: Україна на карантині до 31 березня: Що відбувається (ХРОНІКА) 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme