Україна закупила понад 200 кисневих станцій для COVID-лікарень

МОЗ закупило 225 кисневих станцій для лікарень, які прийматимуть пацієнтів із COVID-19

Журналіст стрічки новин
Україна закупила понад 200 кисневих стан…
Фото: Рixabay

Їхнє встановлення заплановане на січень-лютий цього року. Щоб допомогти боротися з коронавірусом в Україні минулого року Кабмін виділив понад 1,5 млрд грн.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу Міністерства охорони здоров’я.

"Для забезпечення потреби у кисні лише у 2021 році уряд виділив регіонам 1 млрд 654 млн грн. Зокрема у другому півріччі минулого року закуплено 385 кисневих станцій для лікарень. Водночас у липні 2021 року функціонувало лише 50 кисневих станцій, на кінець року – вже 92. Також 118 кисневих станцій вже закуплені за кошти субвенції та наразі монтуються в лікарнях", – розповіли у МОЗ.

Крім того, ДП "Медичні закупівлі" придбало 225 кисневих станцій для лікарень, які будуть приймати пацієнтів із COVID-19. Наразі в Україні існує 23 ліцензованих виробники медичного кисню. З ними провели спеціальні перемовини. Міністерство отримало підтвердження швидкого постачання кисню в лікарні у разі стрімкого зростання потреби. Для цього підприємства  формують резерви кисню у сховищах.

"Під час останньої хвилі в Україні були розгорнуті більше ніж 79 тисяч ковідних ліжок у 547 закладах охорони здоров’я. Наразі наші можливості дозволяють забезпечити не меншу кількість", – резюмували в МОЗ.

Нагадаємо, дещо раніше у міністерстві охорони здоров'я заявили, що в Україні почався спалах коронавірусної хвороби COVID-19. Найскладніша ситуація наразі у західній частині країни.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme