Україна запросила термінові консультації в Радбезі ООН

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив про запит негайних консультацій у Ради безпеки ООН щодо зниження напруги навколо України

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Україна запросила термінові консультації…
Фото: Рixabay

За його словами, він направив запит на доручення президента Володимира Зеленського щодо невідкладних дій зі зниження напруги та практичних кроків гарантування безпеки України.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на допис Кулеби у Twitter.

"На доручення Президента України Володимира Зеленського направив офіційний запит на основі ст. 6 Будапештського меморандуму до держав-членів РБ ООН з вимогою негайно провести консультації щодо невідкладних дій зі зниження напруги та практичних кроків гарантування безпеки України", – йдеться у повідомленні.

Україна запросила консультації в Радбезі ООН

Зауважимо, напередодні Кулеба назвав помилкою відмову України від ядерної зброї.

Нагадаємо, 19 лютого на Мюнхенській безпековій конференції президент України Володимир Зеленський заявив про ініціювання проведення консультацій у рамках Будапештського меморандуму.

Довідка: Будапештський меморандум про гарантії безпеки у зв'язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї – це міжнародна угода, укладена 5 грудня 1994 року між Україною, Росією, Великою Британією та США про гарантії Україні у зв'язку з набуттям нею неядерного статусу. Того ж дня Україна приєдналась до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme