Україна запросила в Євросоюзу нову фінансову підтримку

Україна просить Європейський Союз надати додаткову підтримку

Редактор стрічки новин
Україна запросила в Євросоюзу нову фінан…
Фото: Pixabay

Україні подала запит до ЄС на надання довготермінової макрофінансової програми підтримки для забезпечення стабільного державного фінансування упродовж кількох наступних років.

Про це розповів урядовий уповноважений з питань управління державним боргом України Юрій Буца, передає Depo.ua з посиланням на Bloomberg.

"Ми звернулися з офіційним запитом до Європейської Комісії щодо надання довготермінової макрофінансової програми для забезпечення стабільного фінансування упродовж наступних років", – сказав Буца.

Водночас речник Єврокомісії запевнив, що ЄС готовий й надалі фінансово підтримувати Україну за умов продовження співпраці Києва із МВФ. За його словами, Єврокомісія може відкрити для України трирічну програму фінансової підтримки, яка буде виконуватися паралельно з новою програмою від Міжнародного валютного фонду.

Bloomberg зазначає, що упродовж найближчих тижнів виконавча гілка ЄС обговорить підтримку України із посадовцями МВФ, аби упевнитися, що вона відповідає умовам, виставленим Фондом. 

Нагадаємо, 22 листопада МВФ схвалив надання Україні майже 700 млн доларів траншу. Гроші Україна отримала 24 листопада. Продовження виконання програми stand-by дасть можливість Україні отримати наступні транші від МВФ загальним обсягом понад $2 млрд.

Україна має виконати більше десяти пунктів, записаних у спільному із МВФ меморандумі. Зокрема, до кінця року Україна має ухвалити державний бюджет на 2022 рік із запланованим у розмірі 3,5% дефіцитом ВВП.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme