Україна збільшила видобуток свого газу

Найбільша державна газовидобувна компанія "Укргазвидобування" за січень 2022 року добула 1,19 млрд куб.м газу, що на 1,8% більше, ніж за цей же місяць 2021-го

Журналіст стрічки новин
Україна збільшила видобуток свого газу…
Фото: Нафтогаз

Також збільшився обсяг природного газу, переданого для потреб українських споживачів (товарного газу – без урахування витрат на власні виробничі потреби).

Зокрема, він становить 1,12 млрд куб.м, що на 2%, або 23 млн куб. м більше, ніж у січні 2021 року. Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу компанії.

Покращенню показників сприяли заходи з модернізації, завершені в січні 2022 року:

  • чотири нових свердловини пробурені та введені в експлуатацію;

  • проведено 11 капітальних ремонтів свердловин;

  • 58 колтюбінгових операцій;

  • 14 операцій з гідророзриву пласта;

  • 283 геофізичних дослідження та інших робіт у свердловинах.

З початку року компанія ввела в експлуатацію газопровід Комишня-Яблонівка довжиною 26 км, діаметром 219 мм і три нові малогабаритні дожимні компресорні станції.

Нагадаємо, дещо раніше стало відомо, що на думку голови НАК "Нафтогаз" Юрія Вітренка, Україна може довгостроково забезпечити свої потреби власним видобутком газу. За його словами, зараз Україні бракує 10 мільярдів кубометрів природного газу. 

Також раніше Юрій Вітренко повідомляв, що проблеми з опалювальним сезоном виникнуть, якщо кілька тижнів триматимуться сильні морози. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme