Україні візьме в кредит у Британії понад 750 млн грн на ПЛР-тести

Україні візьме в борг у Британії до 21 млн фунтів стерлінгів (приблизно 752 млн грн) на закупівлю наборів для проведення 4 мільйонів ПЛР-тестів

Журналіст стрічки новин

Кабмін затвердив відповідний проект постанови "Про здійснення державних зовнішніх запозичень у 2021 році шляхом залучення кредиту від Агентства експортного фінансування Сполученого Королівства" (UKEF).

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу Міністерства фінансів.

Зазначимо, що термін користування кредитом — 4 роки.

У Мінфіні додали, що контракт на поставку наборів укладено у межах чинного Меморандуму про взаєморозуміння між Кабінетом міністрів України та Державним секретарем її Британської Величності, який діє через UKEF.

Документ визначає загальні принципи і попередні умови співробітництва, спрямованого на реалізацію проектів, які будуть стосуватися британського експорту, зокрема, в таких пріоритетних сферах як оборона і безпека, сільське господарство, інфраструктура, енергетика та охорона здоров'я.

Нагадаємо, дещо раніше стало відомо, що Україна до кінця року отримає від міжнародних партнерів багато грошей. Тільки від МВФ Україна має отримати близько $750 млн.

Довідка: 22 серпня прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що Європейський Союз може виділити 1,9 мільярда євро для підтримки бізнесу. Ці кошти будуть направлені на розвиток середнього і малого підприємництва, фермерства, ІТ-сектору та енергоефективності.

Відомо також, що на 18 вересня запланований візит місії Міжнародного валютного фонду в Україну. У зв'язку з пандемією, він може відбутися в онлайн форматі. 

За словами Шмигаля, цей візит стане завершальним елементом у підготовці видачі наступного траншу МВФ, адже Україна вже виконала всі необхідні умови.

Сам транш може надійти в Україну вже наприкінці листопада або ж у грудні.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme