Українська акторка Вергелес на камеру розповіла про домагання Талашка

Актриса кіно, ведуча та громадська активістка Анастасія Вергелес звинуватила актора і викладача Володимира Талашка в психологічному насиллі та сексуальних домаганнях

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Українська акторка Вергелес на камеру ро…
Фото: Настя Вергелес / Facebook

За словами жінки, Талашко під час її навчання в Київському національному університеті імені Карпенка-Карого вимагав інтиму, принижував перед однолітками, а керівництво університету залишалось бездіяльним. 

Про це акторка розповіла в інтерв'ю Радіо НВ, передає Depo.ua

"Перший рік ми так придивлялися, що відбувається і були такі жарти, лейтмотиви такого гноблення і психологічного пресингу. А ось уже коли я закінчила перший курс, то уже у нас почалися такі складніші ситуаціії", – сказала Вергелес.

Акторка розповіла, що Талашко постійно жартував про те, що хочеться її роздягти та подивитися на розмір грудей. 

"У нас був момент, коли під час репетиції він мене три години з різних боків змушував роздягатися", – пригадала Анастасія. 

Додала, що роздягалася вони при інших студентах курсу. Їх Талашко змушував дивитися на оголене тіло й не випускав навіть у вбиральню. 

Зрештою Анастасія разом із одногрупниками пішла до деканату скаржитися на дії викладача. Але там студенток відмовили писати на Талашка заяву й почали залякувати.

"Ми з дівчатами пішли до деканату, щоб написати заяву про те, що нам хочеться, аби змінили майстра. Ми мали довгу розмову і нам пояснили, що попередній курс писав заяву, це ні до чого не призвело; що ви не перші і не останні; у нього є "криша" і це ні до чого хорошого не призведе; вас просто виженуть із університету", – розповіла екс-студентка. 

Вергелес додала, що ще рік ходила до психолога, аби позбутися страхів, що виникли після спілкування й роботи з Володимиром Талашко. Також жінка заявила, що готова подавати позов до суду на дії колишнього викладача. 

Що відомо про справу Володимира Талашка 

Про те, що Талашко намагався примусити їх зайнятися сексом, одночасно заявили і його студентки, і журналістка, яка спілкувалася з метром під час редакційного завдання.

Своєю історією в соцмережі поділилася журналістка Ірина Сампан. Вона постраждала від сексуальних домагань Талашка, коли записувала з ним інтерв'ю. 

"Це був 2018 рік. Після цього інтерв'ю він запросить мене додому показати свої фотографії зі зйомок "для інтерв'ю", нагороди, потім наллє якоїсь наливки й почне домагатися. За декілька хвилин я вилечу з його квартири, закрию рота і ніколи нікому про це не скажу", – написала Сампан.

Розповісти про домагання вона наважилася після публікації в соцмережі допису сценариста Богдана Панкрухіна. Він зібрав історії студенток Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені Івана Карпенка-Карого, до яких Талашко теж чіплявся із сексуальними пропозиціями.

"Люди у величезній кількості почали писати мені, що Талашко постійно дозволяє собі домагатися не тільки до студенток, а й до абітурієнток, які закінчили школу і прийшли надходити. Робить він це вже протягом понад 20 років і працює практично за однією схемою", – написав на особистій сторінці Панкрухін. 

Він також опублікував уривки із розповідей дівчат, які постраждали від домагань актора.

Сам актор і зірка радянської стрічки "У бій ідуть лише старики" вже записав відеозвернення, у якому назвав звинувачення неправдою та наклепом.

Нагадаємо, актора та викладача Талашка, якого підозрюють у сексуальних домаганнях, відсторонили від роботи. 1 вересня 2021 року він не зможе розпочати викладацьку діяльність на час внутрішнього розслідування в університеті.  

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme