Український офіцер подав зустрічний позов проти проросійської блогерки

Полковник СБУ і відомий вйськовий блогер Анатолій Штефан (Штірліц) подав зустрічний позов проти проросійської ТікТок-блогерки Таїсії Маламан (Di.rubens)
 

Журналіст відділу новин
Український офіцер подав зустрічний позо…
Фото: Скріншот

Анатолій Штефан (Штірліц) подав зустрічний позов про відшкодування йому моральної шкоди, нанесеної Таїсією Маламан (Di.rubens), у розміри 300 тис гривень.

Про це сам Анатолій Штефан повідомив на спеціально скликаному брифінгу, інформує Depo.ua.

Як відомо, Таїсія Маламан подала позов проти Анатолія Штефана 27 липня 2021 року. Основними вимогами було визнати сфальсифікованим відео (8 секунд), яке виклав Штефан на свою сторінку 13 січня 2021 року.

"Я подаю зустрічний позов про відшкодування моральної шкоди нанесеної мені цією особою. Прошу задовольнити позов у розміри 300 тис гривень. У разі задоволення цього я буду просити перерахувати 100 тис гривень як благодійну допомогу на Головний військовий шпиталь Міністерства оборони, 100 тис гривень на благодійний фонд "Повернись живим", 99 тисяч 999 гривень на благодійний фонд "Tabletochki" і одна гривня – позивачу", – заявив Штефан.

Ветеран АТО, волонтер, голова Благодійного фонду "Мир і Ко" Мирослав Гай зазначив, що за останній час збільшилася кількість інформаційних атак, зокрема з боку Росії.

"Проти Анатолія Штефана ведеться кампанія, яка є частиною гібридної війни Росії проти нашої країни. … Це стосується всіх, хто воював за Україну, хто продовжує її боронити. Хто не бажає миритися з "заповзанням руского міра" в наше життя. Якщо ми це зараз проковтнемо, то наступні втрати будуть значно більші", – заявив на брифінгу директор Міжнародного центру протидії російській пропаганді, ветеран АТО Юрій Кочевенко.

Нагадаємо, в січні 2021 року Анатолій Штефан (Штірліц) розкритикував відео київської блогерки Таїсії Онацької (Маламан), відомої також як di.rubens, у якому вона на Майдані Незалежності у Києві зізнавалась у любові до Росії.

У відповідь проросійська блогерка пригрозила Штефану судом, однак завершилось це для неї масовим цькуванням у соцмережах і потраплянням до бази "Миротворець".

Згодом нардепи від проросійської партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктор Медведчук та Ренат Кузьмін заступилися за дівчину. Вони звернулися із депутатським запитом до генеральної прокурорки Ірини Венедіктової, аби правоохоронці розслідували буцімто "погрози вбивством" під час конфлікту в інтернеті між блогеркою Di.rubens та полковником ЗСУ, військовим блогером Анатолієм Штефаном "Штірліцем". 

У свою чергу компанія "Алло" розірвала співпрацю з блогеркою ТікТок під ніком Di.rubens Таїсією Маламан, яка на Майдані зізнавалась у любові до Росії.  Вона брала участь у виготовленні контенту на офіційному каналі "Алло" в ТікТок як акторка на замовлення підрядника, що займається роботою з блогерами. У компанії заявили, що не поділяють позицію блогерки.

17 вересня Таїсія Маламан (Di.rubens) подала проти полковника Анатолія Штефана (Штірліца) позов до суду. Блогерка хоче 150 тис. грн компенсації.

Згодом головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний на своїй сторінці Facebook зробив офіційну заяву щодо підтримки Анатолія Штефана і зазначив: "Ворог намагається підірвати довіру до Збройних сил та держави в цілому, дискредитувати військове керівництво, вплинути на людей, які приймають рішення".

Читайте також: Російська експансія через Тik Tok: Як пояснити нашій молоді, що не всі відосики безпечні

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme