Українці десятиліттями це пам’ятатимуть, – Кулеба Німеччині про табу на зброю

Українці розчаровані рішенням Німеччини не продавати Києву зброю і довго пам'ятатимуть про це

Журналіст стрічки новин

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що побоюється негативного впливу на німецько-українські відносини через рішення Берліна не продавати Києву зброю.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Die Welt.

"Відмова Німеччини в цьому питанні є розчаруванням і для української громадськості. На жаль, українці пам’ятатимуть це десятиліттями, і це дуже сумно для мене як для міністра закордонних справ. Бажаю, щоб наше партнерство процвітало і щоб люди відчували дружні та теплі почуття одне до одного", – сказав Кулеба.

Він додав, що поважає німецьку позицію, яка посилається на минуле для пояснення поточної політики, проте не зміг погодитися з цим.

Нагадаємо, посол України в Німеччині Андрій Мельник іронічно засудив "допомогу" ФРН у вигляді польового госпіталю замість поставок зброї. У своєму Twitter він оприлюднив картинку, де німці йдуть з ношами, а українець – з палицею боротися з Путіним на танку.

Днями міністр оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт в інтерв'ю газеті Die Welt повідомила, що її країна виділила 5,3 млн євро на мобільний польовий госпіталь для України.

Як відомо, Німеччина не тільки відмовляє Києву в поставках зброї, а й блокує експорт естонського озброєння в Україну. Йдеться про гаубиці Д-30 німецького походження.

На думку німецьких урядовців, надання зброї Україні "може лише посилити напруження та зробити переговори з Москвою ще важчими, ніж вони вже є нині". Відповідна позиція непостачання зброї до кризових регіонів також закріплена у коаліційній угоді чинного уряду. Утім, останнім часом навіть всередині Німеччини лунає дедалі більше закликів її переглянути.

6 січня 2022 року міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що Німеччина підтримує ЗСУ медикаментами та допомагає лікувати українських солдатів, але дала зрозуміти – Берлін не постачатиме Києву зброю.

Читайте також: Зброя з Німеччини: Чому Берлін блокує постачання Києву гвинтівок і кораблів

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme