Українцям пояснили, чому потрібно вакцинуватися будь-яким COVID-препаратом і якнайшвидше

Головний державний санітарний лікар Ігор Кузін пояснив українцям, чому вакцинуватися від COVID-19 варто тими вакцинами, які є в наявності, і якнайшвидше

Журналіст стрічки новин
Українцям пояснили, чому потрібно вакцин…
Фото: Рixabay

Як повідомив він в інтерв'ю ТСН, це потрібно для того, щоб до початку епідемічного сезону в людини встиг сформуватися адекватний імунітет, пише Depo.ua.

"Я б радив вакцинуватися зараз. Ми входимо в осінній період. Він є складним. Ми будемо стикатися зі звичайними ГРВІ, грипом, парагрипом та іншими вірусами, а також з коронавірусною хворобою. Тому раджу вакцинуватися зараз, щоб у кожної людини був максимум часу на формування адекватного власного імунітету. І вакцинуватися тією вакциною, яка доступна зараз", – пояснив головний санлікар.

Кузін також додав, що залежно від того, до якої групи ризику належить людина, їй доступна та чи інша вакцина. Він пообіцяв, що в Україні ближче до осені буде розширено перелік вакцин.

"Але до цього часу ризик інфікуватися є набагато страшнішим, ніж час очікування кращої, на думку пацієнта, вакцини. Якщо це принципова позиція, краще звернутися до свого сімейного лікаря або до експертів за роз’ясненням щодо різниці між цими вакцинами. Як на мене, вони всі ефективні, безпечні та показують науково доведену ефективність", – наголосив Кузін.

Нагадаємо, раніше у МОЗ розповіли, чому великі колективи щеплюють від коронавірусу вакциною Pfizer.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme