Українцям пояснили, як щепитися від COVID-19 після купівлі підробного сертифікату  

Українці, які купили підробний COVID-сетифікат, за бажанням зможуть отримати справжнє щеплення від коронавірусу так, як й інші громадяни України 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Українцям пояснили, як щепитися від COVI…
Фото: Рixabay

Зауважимо, що людей із підробними сертифікатами про вакцинацію не будуть карати й звільнять від кримінальної відповідальності.

Про це повідомив охорони здоров'я Віктор Ляшко на брифінгу 10 грудня, передає Depo.ua

"У МОЗ розробляють механізм, як звільнити від кримінальної відповідальності осіб, які купили підроблений COVID-документ та надати їм можливість вакцинуватися", – сказав Ляшко. 

За його словами, в Україні вже був не один випадок, коли особа зверталася до медичного закладу з бажанням вакцинуватися, маючи підроблений сертифікат, але медичні працівники в таких випадках змушені відмовляти людям у вакцинації. 

"Ми хочемо врегулювати цю ситуацію та звільнити від кримінальної відповідальності осіб, які купили підроблений COVID-документ. Щоправда, для уникнення покарання, до цих людей висувається принципова умова - вони повинні добровільно зізнатися у скоєному та активно сприяти у розкритті правопорушення". – наголосив Ляшко.

Що потрібно робити людям, які купили підробний COVID-сетифікат

  • звернутись до свого сімейного лікаря чи медпрацівника в пункті вакцинації;

  • лікар викликає правоохоронців і вони фіксують наявність в особи фейкового документа;

  • працівники Національної поліції відкривають кримінальне провадження, в якому людина, яка купила підроблений СOVID-документ, стає його учасником.

Нагадаємо, у МОЗ заявили, що незабаром покарають усі заклади охорони здоров'я, які проводять анонімні щеплення проти коронавірусу. Так, клініку на Закарпатті, яка запровадила анонімну вакцинацію від коронавірусу, вже виключили з переліку закладів охорони здоров'я.

Читайте також: Під COVID-амністію потраплять не всі: Стало відомо, хто відповідатиме перед законом при підробці сертифікату вакцинації

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme